Cum sa-ti faci CV-ul pentru un internship

Total
0
Shares
Cum sa-ti faci CV-ul pentru un internship

Programul de internship sau de training iti poate spori sansele de a obtine un job. Fie ca este vorba de un job obtinut chiar in institutia care iti ofera respectivul program, fie ca este vorba de o experienta in plus care va atarna greu in CV-ul tau, acest tip de program are importanta sa deloc de neglijat. Tocmai de aceea, pentru a reusi sa il urmezi, este esential ca CV-ul tau sa fie intocmit cat mai bine.

Pentru a aplica pentru un program de internship/training, CV-ul tau va trebui sa cuprinda aceleasi elemente ca si cel pentru angajare. Vor diferi, insa, aspectele pe care vei pune accentul. Astfel, daca la un CV pentru angajare prezentarea experientei profesionale are cea mai mare importanta, in cazul acesta, importanta va fi acordata mai mult studiilor, activitatilor desfasurate, aptitudinilor. Si asta pentru ca, in marea majoritate a cazurilor, aceste programe sunt urmate de catre cei care nu au o experienta profesionala in domeniul respectiv.

Care este obiectivul tau in CV?

Inainte, insa, de a te ocupa de acest aspect, in CV-ul tau va trebui sa faci modificari in ceea ce priveste obiectivul. De data aceasta nu va mai fi vorba de angajare, ci de obtinerea acestui tip de program.

La capitolul educatie va trebuie sa incluzi in CV nu doar toate formele de invatamant absolvite (mentionate in ordine cronologica inversa absolvirii), ci si cursurile, proiectele, activitatile de voluntariat la care ai participat. Fireste, va trebui sa le evidentiezi pe cele care au legatura cu domeniul in care doresti sa urmezi internshipul/trainingul. Toate aceste activitati vor vorbi despre calitatile tale, aptitudinile care te recomanda pentru respectivul program, domeniu. Este important sa insisti asupra acestor aspecte. O simpla enumerare nu este suficienta. Puncteaza pentru fiecare proiect la care ai participat obiectivul, tipul activitatii, implicarea ta. Pune in evidenta calitatile care iti par importante: lucrul in echipa, initiativa, dar si cunostintele sau aplecarea catre respectivul domeniu.

Intocmeste cu atentie lista aptitudinilor. Nu uita sa treci limbile straine stiute, carnetul de conducere sau cunostintele de calculator.

In final, nu uita sa atasezi CV-ului scrisoarea de intentie.

Lasă un răspuns
You May Also Like