Filme Dezvoltare Personala – Pe care sa le urmaresti?

Total
0
Shares
Filme Dezvoltare Personala - Pe care sa le urmaresti?

Există mai multe motive pentru care ar trebui să te uiți la un film care oferă lecții valoroase despre dezvoltarea personală:

 1. Inspirație: Filmele despre dezvoltare personală oferă adesea povestiri inspiraționale despre personaje care depășesc adversități mari pentru a atinge obiectivele lor. Aceste povești pot inspira și motiva oamenii să urmeze propriile lor visuri.
 2. Învățare: Aceste filme pot oferi o perspectivă asupra unor probleme cu care s-ar putea confrunta și alții. Pot fi o modalitate bună de a învăța despre empatie, compasiune, reziliență și alte aspecte esențiale ale dezvoltării personale.
 3. Reflecție: Filmele de dezvoltare personală pot provoca oamenii să reflecteze asupra propriilor lor vieți și să-și pună întrebări despre ceea ce își doresc cu adevărat și cum pot atinge acele obiective.
 4. Motivare: Prin vizionarea acestor filme, oamenii pot fi motivați să-și facă schimbări în viața lor. Poate fi o sursă de putere și curaj pentru a începe un nou proiect, să-și confrunte fricile sau să facă un pas înainte spre îmbunătățirea de sine.
 5. Relaxare și Divertisment: Pe lângă toate acestea, nu trebuie să uităm că vizionarea unui film este și o formă de relaxare și divertisment. Un film bun, cu o poveste bine construită și personaje bine realizate, poate oferi o experiență de vizionare extrem de satisfăcătoare.

Filmele despre dezvoltare personală pot avea un impact profund asupra noastră, oferindu-ne inspirație și învățături valoroase, pe care le putem folosi în viața noastră de zi cu zi.

Listă detaliată a filmelor care oferă lecții valoroase despre dezvoltarea personală:

 1. Dead Poets Society” (Cercul poeților dispăruți): Filmul prezintă povestea unui profesor inspirațional care își încurajează studenții să iubească poezia și să trăiască viața din plin.
 2. The Pursuit of Happyness” (În căutarea fericirii): Acest film este bazat pe povestea reală a lui Chris Gardner, un bărbat care a depășit condițiile de sărăcie pentru a deveni un broker de succes pe Wall Street.
 3. Good Will Hunting” (Geniu Rebel): Filmul urmărește povestea lui Will Hunting, un tânăr supradotat care lucrează ca paznic la MIT și care își depășește problemele personale cu ajutorul unui psiholog.
 4. Life of Pi” (Viața lui Pi): Un băiat supraviețuiește unui dezastru maritim și se află pe o barcă salvatoare cu un tigru bengalez, cu care dezvoltă o legătură neașteptată.
 5. The Secret Life of Walter Mitty” (Viața secretă a lui Walter Mitty): Walter Mitty, un om obișnuit cu o viață monotonă, își trăiește viața prin fantezii pline de eroism, până când o aventură reală îl scoate din zona de confort.
 6. A Beautiful Mind” (O minte sclipitoare): Filmul este inspirat din viața lui John Nash, un matematician genial care a suferit de schizofrenie și a câștigat Premiul Nobel.
 7. Forrest Gump“: Forrest, un bărbat cu un IQ sub medie dar cu un suflet mare, traversează evenimente istorice semnificative în secolul al XX-lea, în timp ce este îndrăgostit de femeia pe care a iubit-o dintotdeauna.
 8. Slumdog Millionaire” (Vagabondul milionar): Povestea unui băiat sărac din Mumbai, India, care participă la un concurs de televiziune și își revede viața în flash-back-uri pentru a răspunde la întrebările concursului.
 9. Into the Wild” (În sălbăticie): Filmul este bazat pe povestea reală a lui Christopher McCandless, un tânăr care a renunțat la confortul vieții moderne pentru a trăi în sălbăticie.
 10. The Bucket List” (Ultima dorință): Doi bărbați care suferă de boli terminale decid să facă tot ceea ce și-au dorit în viață, înainte de a “da colțul”.
 11. Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (Strălucirea eternă a minții neprihănite): Un cuplu decide să-și șteargă amintirile despre relația lor, doar pentru a descoperi că nu pot fugi de sentimentele lor adevărate.
 12. Yes Man” (Da, domnule!): Un bărbat care decide să răspundă afirmativ la orice propunere pentru un an, își transformă complet viața.
 13. The Shawshank Redemption” (Închisoarea îngerilor): Povestea unui bărbat nevinovat închis pe viață, care nu își pierde speranța și ajunge să aibă un impact profund asupra celorlalți deținuți.
 14. Pay It Forward” (Fă-o și tu pe-a ta): Un băiat începe un lanț de bunătate, schimbând viețile multor oameni în proces.
 15. The Blind Side“: Povestea inspirată din realitate a lui Michael Oher, un băiat fără adăpost care devine un jucător de fotbal american de succes, cu ajutorul unei familii iubitoare.
 16. Silver Linings Playbook” (Scenariu pentru happy-end): Doi oameni cu probleme psihice se ajută reciproc pentru a-și găsi calea spre fericire.
 17. The Theory of Everything” (Teoria întregului): Povestea lui Stephen Hawking, de la începutul carierei sale promițătoare până la diagnosticul său cu ALS, evidențiindu-i perseverența și contribuțiile sale științifice.
 18. The Artist” (Artistul): O vedetă a filmelor mute se confruntă cu schimbarea la venirea filmelor sonore.
 19. The King’s Speech” (Discursul regelui): Regele George al VI-lea al Marii Britanii trebuie să depășească balbaiala sa pentru a putea să-și conducă țara în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
 20. Little Miss Sunshine” (Micuța Miss Sunshine): O familie disfuncțională face un drum împreună pentru a-și susține fiica, care participă la un concurs de frumusețe.
 21. The Help” (Ajutoarele): Filmul arată lupta femeilor afro-americane care lucrează ca servitoare în Mississippi în anii ’60.
 22. The Social Network” (Rețeaua de socializare): Povestea ascensiunii lui Mark Zuckerberg, de la student la Harvard, la a deveni cel mai tânăr miliardar prin crearea Facebook.
 23. Whiplash“: Un tânăr muzician își împinge limitele pentru a deveni cel mai bun la instrumentul său, sub îndrumarea unui profesor extrem de exigent.
 24. The Wolf of Wall Street” (Lupul de pe Wall Street): Povestea lui Jordan Belfort, un broker de pe Wall Street care a ajuns la înălțimea succesului prin metode neortodoxe și ilegale.
 25. The Greatest Showman” (Cel mai mare showman): P.T. Barnum, un inovator în lumea circului, își urmează visele și creează “The Greatest Show on Earth”.
Lasă un răspuns
You May Also Like