Acasa, My Home (2021)

Total
0
Shares
acasa-my-home

Familia Enache — formată din părintele Gică, mama Niculina și cei nouă copii ai lor — trăiește o viață primitivă în afara rețelei în Văcărești, o porțiune neîmblânzire de zone umede situată chiar lângă Bucureștiul întins.

A lor este o existență a pescuitului manual, arderea gunoiului și ascunderea copiilor de serviciile sociale. Jurnalist-transformat-documentarist Radu Ciorniciuc’s ‎‎Acasa, My Home‎‎ însoțește acest clan indisciplinat ca acestea sunt obligați să se integreze în civilizație foarte Gică respinge după zona lor rezidențiale este alocat pentru dezvoltarea faunei sălbatice-rezervă.

Departe de o saga despre viața rurală idilică sfâșiată de modernitate, acest film răbdător și incisiv se dezvăluie în schimb a fi o poveste despre egoism și împreună, conformitate și rebeliune, iar responsabilitatea pe care părinții o au pentru copiii lor, ultima dintre ele iese în față odată ce fiul cel mare al lui Gică, Vali, începe să-și respingă tatăl pentru că l-a crescut ca pe un vagabond analfabet, necalificat, chiar în timp ce calcă pe urmele tatălui său.

Nu există răspunsuri ușoare aici, doar tânjind după un timp mai fericit (dacă este mai nesănătos) și furie asupra unei moșteniri a unui trecut risipit și a unui viitor sumbru.‎

Trailer Acasa, My Home (2021)

Lasă un răspuns
You May Also Like