Atmos și Netflix: Sunetul premium întâlnește prețurile premium

Total
0
Shares
Atmos și Netflix: Sunetul premium întâlnește prețurile premium

Una dintre cele mai populare modalități de a experimenta puterea puternică a sunetului Dolby Atmos este prin intermediul abonamentului la Netflix. Din păcate, pentru unii dintre noi, acest lucru va necesita ceva mai mulți bani în avans pentru a putea începe.

Acest lucru se datorează faptului că Netflix blochează filmele și emisiunile Dolby Atmos în spatele zidului de plată al celui mai scump plan lunar al lor – nivelul Premium de 20 de euro pe lună.

Sigur, planul Standard de 15,50 dolari pe lună de la Netflix vă oferă streaming HD nelimitat pe două ecrane simultan. Dar dacă ați dat deja banii pentru un sistem de difuzoare sau o bară de sunet Atmos, sunt șanse să aveți un televizor 4K incredibil care să se potrivească cu sunetul de top.

Pentru 20 de dolari pe lună, nu numai că planul Premium de la Netflix deblochează sunetul Dolby Atmos (pentru titlurile disponibile), dar primești și acces la o bibliotecă uriașă de filme și emisiuni Netflix UHD pe până la patru ecrane simultan.

Un lanț de dispozitive compatibile cu Atmos

Ți-ai îmbunătățit planul Netflix și acum te poți numi cu mândrie abonat “Premium”. Minunat, deci când începe distracția Atmos?

În primul rând: în plus față de toate acele difuzoare Dolby Atmos pe care le-ați instalat cu grijă la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a obține un sunet Atmos complet, trebuie să vă asigurați că fiecare componentă și conexiune care intră și iese din receptorul A/V, bara de sunet și televizorul dvs. este echipată corespunzător pentru a gestiona și emite Dolby Atmos.

Dacă intenționați să accesați Netflix de pe un dispozitiv de streaming, cum ar fi un Apple TV 4K sau un Roku Streaming Stick, aceste dispozitive trebuie să fie compatibile cu Dolby Atmos.

Același lucru este valabil și pentru orice cablu HDMI (18Gbps sau mai mare) pe care îl veți folosi pentru a conecta acest hardware la receptorul A/V sau la bara de sunet.

Și da, ați ghicit: Receptorul și bara de sunet trebuie neapărat să fie construite pentru a procesa, de asemenea, codecul Atmos.

Plănuiești să accesezi Netflix prin intermediul televizorului tău inteligent? Va trebui să vă asigurați că televizorul dvs. este capabil să transmită Dolby Atmos înapoi în receptorul A/V sau în bara de sunet Atmos prin HDMI ARC.

De asemenea, va trebui să vă asigurați că versiunea aplicației Netflix construită pentru televizorul dvs. (sau dispozitivul A/V) poate suporta Atmos de la un capăt la altul. Da, este un pic descurajant, dar, într-adevăr, performanța Atmos de la Netflix poate varia de la un hardware la altul – lucru pe care l-am descoperit atunci când am examinat formatul de aproape.

Confirmați că auziți de fapt sunet Dolby Atmos

Atunci când navigați prin biblioteca de filme și emisiuni de pe Netflix, titlurile disponibile în Dolby Atmos vor afișa o pictogramă Atmos lângă descrierea lor.

Rețineți că nu toate sezoanele sau episoadele unei emisiuni compatibile cu Dolby Atmos vor fi compatibile cu Atmos. Există, de asemenea, câteva rețineri lingvistice cu care trebuie să te confrunți, deoarece nu toate emisiunile TV sau filmele de pe Netflix acceptă Atmos pentru fiecare opțiune lingvistică disponibilă.

Acestea fiind spuse toate acestea, există o modalitate sigură de a ști că sunetul audio care iese din difuzoarele Atmos este într-adevăr sunet Atmos? Răspunsul scurt este da.

Majoritatea receptoarelor A/V și a barelor de sunet vor avea un fel de panou de afișare care vă va oferi o citire a tipului de codec de sunet surround cu care lucrează în prezent.

În cele mai multe cazuri, afișajul va indica “Atmos” sau “Dolby Atmos” atunci când decodificați sunetul Atmos.

Dacă transmiteți Atmos de la un televizor inteligent către un receptor A/V sau o bară de sunet, există o șansă destul de mare ca televizorul să afișeze un fel de indicator Atmos rapid atunci când începeți să transmiteți filmul sau emisiunea Atmos.

Mai mult, dacă telecomanda televizorului dvs. are un buton Info sau Status (Informații sau Stare), după ce apăsați unul dintre acestea, ar trebui să vedeți pe ecranul televizorului un mic afișaj care să vă spună ce rezoluție este afișată, cu ce rată de reîmprospătare lucrează televizorul și ce tip de sunet este procesat.

Dacă “Atmos” este scris în întregime sau prescurtat, înseamnă că televizorul dvs. trimite cu succes Netflix-powered Atmos înapoi în sistemul dvs. A/V.

Lasă un răspuns
You May Also Like