Cele mai bune seriale TV din ultimul deceniu

Total
0
Shares
Cele mai bune seriale TV din ultimul deceniu

Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul deceniului, este greu de negat impactul pe care televiziunea l-a avut asupra culturii noastre în ultimii ani.

Serviciile de streaming precum Netflix, Hulu și Amazon au dat naștere unui val de noi emisiuni, fiecare concurând pentru atenția și devotamentul nostru săptămână de săptămână.

De la drame politice la epopee SF până la comedii sfâșietoare, peisajul televiziunii nu a fost niciodată mai bogat sau mai divers.

Și deși există nenumărate emisiuni grozave care au fost difuzate în ultimii 10 ani, suntem astăzi aici pentru a le restrânge și a stabili care dintre ele merită cu adevărat să fie numite cele mai bune dintre cele mai bune.

Fie că ești un fan îndrăgit al dramelor de prestigiu precum Breaking Bad sau Game of Thrones, fie că preferi o gastronomie mai neobișnuită precum Atlanta sau Crazy Ex-Girlfriend, nu se poate nega că ultimul deceniu ne-a adus o programare cu adevărat de neuitat.

Și având în vedere atât de multe emisiuni noi lansate în fiecare an, poate fi greu să fii la curent cu ceea ce merită urmărit.

 1. Breaking Bad” (2008 – 2013) – Povestea unui profesor de chimie care devine un periculos producător de droguri.
 2. Game of Thrones” (2011 – 2019) – Un serial epic de fantezie bazat pe seria de cărți “A Song of Ice and Fire” scrisă de George R.R. Martin.
 3. Stranger Things” (2016 – prezent) – Un amestec de horror, SF și dramă, care a cucerit publicul de toate vârstele.
 4. The Crown” (2016 – prezent) – O dramă istorică care explorează domnia reginei Elisabeta a II-a.
 5. Fargo” (2014 – prezent) – Un serial de crimă inspirat de filmul omonim din 1996.
 6. Better Call Saul” (2015 – prezent) – Un prequel al serialului “Breaking Bad”, care îl are în prim plan pe avocatul Jimmy McGill.
 7. The Mandalorian” (2019 – prezent) – Un serial de acțiune în universul Star Wars.
 8. Chernobyl” (2019) – O dramă istorică care prezintă detaliat dezastrul nuclear de la Cernobîl.
 9. Fleabag” (2016 – 2019) – O comedie-dramă britanică despre o tânără care se luptă cu viața în Londra.
 10. Succession” (2018 – prezent) – O satiră despre o familie foarte bogată care se luptă pentru controlul unui imperiu mediatic.

Serial TV apreciat de critici

Ultimul deceniu a cunoscut o explozie a programelor de televiziune de înaltă calitate, numeroase seriale TV apreciate de critici concurând pentru atenția noastră. De la drame la comedii, științifico-fantastică la crime adevărate, pare să existe ceva pentru toată lumea.

Aceste spectacole captivează publicul cu poveștile lor complicate, personajele complexe și spectacolele puternice. Adesea abordează subiecte dificile și probleme complicate, oferind spectatorilor șansa de a reflecta asupra lumii din jurul lor.

Fie că ești un fan îndrăgit al televiziunii sau doar cauți ceva nou de urmărit, următoarea listă de seriale TV apreciate de critici nu trebuie ratată.

Spectacole de top cotate ale deceniului

Ultimul deceniu a cunoscut o creștere incredibilă a numărului de emisiuni TV disponibile pentru publicul din întreaga lume. De la televiziune prin cablu și de rețea la servicii de streaming precum Netflix și Amazon Prime, există ceva pentru toată lumea. Cu atât de multe emisiuni TV din care să alegi, poate fi dificil să știi de unde să începi.

Cu toate acestea, unele emisiuni s-au ridicat în mod constant deasupra celorlalte și au obținut laude critice pe scară largă. În acest articol intitulat „Cel mai bun serial TV al ultimului deceniu”, aruncăm o privire mai atentă asupra serialelor cele mai bine cotate ale deceniului.

Examinăm ce a făcut aceste emisiuni să iasă în evidență din pachet și de ce merită vizionate și astăzi.

Recomandări TV de vazut neapărat

Ultimul deceniu a cunoscut o creștere a emisiunilor de televiziune noi și interesante, ceea ce face dificilă restrângerea unei liste de recomandări TV obligatorii.

Cu toate acestea, după o analiză și o analiză atentă, există câteva emisiuni TV care ies în evidență deasupra celorlalte.

 1. În primul rând, Breaking Bad, creat de Vince Gilligan, este absolut obligatoriu pentru orice fan al dramelor sau thrillerelor criminale. Această emisiune apreciată de critici, care a avut loc între 2008 și 2013, spune povestea lui Walter White, un profesor de chimie de liceu care se îndreaptă spre fabricarea și vânzarea de metanfetamina după ce este diagnosticat cu cancer.
 2. În al doilea rând, Game of Thrones, adaptată după îndrăgita serie de cărți a lui George R.R. Martin, este o epopee fantastică care are loc pe continentele fictive Westeros și Essos. Cu imagini uimitoare, intrigi complexe și personaje de neuitat, nu este de mirare că spectacolul a devenit un fenomen cultural în timpul celor opt sezoane.
 3. În cele din urmă, Stranger Things, un serial științifico-fantastic/horror plasat în anii 1980, a devenit rapid favoritul fanilor după debutul său în 2016. Tonul nostalgic al acestui spectacol, scrisul inteligent și o distribuție tânără talentată îl fac un must-see pentru oricine caută un spectacol. aventură palpitantă și înfricoșătoare.

Au fost atât de multe seriale TV uimitoare care au fost difuzate în ultimul deceniu, ceea ce face dificilă restrângerea listei la doar câteva.

De la epicul Game of Thrones la straniul lucruri stranii și captivantul dramă criminală Breaking Bad, peisajul TV nu a fost niciodată mai interesant.

Aceste spectacole nu numai că ne-au distrat, ci au contestat și normele de povestire și au împins limitele a ceea ce poate fi realizat pe micul ecran.

În timp ce așteptăm cu nerăbdare viitorul televiziunii, nu putem decât să sperăm că următorul deceniu va fi plin de la fel de multe seriale TV memorabile și remarcabile ca și ultimul.

Lasă un răspuns
You May Also Like