Cele mai frecvente probleme Wi-Fi și cum să le remediați

Total
0
Shares
Cele mai frecvente probleme Wi-Fi și cum să le remediați

Ne-am obișnuit atât de mult ca Wi-Fi-ul să fie disponibil pentru a asculta muzică, pentru a transmite în streaming emisiunile preferate și pentru a ne permite să lucrăm de acasă, încât rareori ne gândim de două ori la faptul că suntem conectați, până când ne confruntăm brusc cu o problemă Wi-Fi.

O pierdere a conexiunii perturbă rutina zilnică, dar majoritatea problemelor Wi-Fi sunt ușor de rezolvat, astfel încât vă puteți reconecta relativ repede. Atunci când Wi-Fi-ul dumneavoastră se întrerupe, puteți restabili accesul pe cont propriu prin depanarea unora dintre aceste probleme comune.

Wi-Fi este format din unde radio, ceea ce înseamnă că routerul Wi-Fi emite în toate direcțiile dintr-o locație centrală. Dacă routerul dvs. se află într-un colț îndepărtat al casei, atunci acoperiți inutil o mare parte din lumea exterioară. Dacă puteți, mutați-vă routerul într-o locație mai centralizată. Cu cât puteți plasa routerul mai aproape de centrul zonei de acoperire, cu atât recepția va fi mai bună în toată casa.

Dacă aveți antene externe, puteți încerca să le ajustați și pe acestea. Alternarea între poziții complet verticale și complet orizontale îl poate ajuta să ajungă în mai multe direcții.

Dacă locuiți într-o clădire de apartamente, este posibil ca alte routere să interfereze cu al dumneavoastră. Un software gratuit, cum ar fi NetSpot pe Mac, Windows și Android sau Wi-Fi Analyzer pentru Android, vă poate arăta toate rețelele wireless din apropiere și ce canal folosesc. Dacă routerul dvs. se suprapune cu rețelele din apropiere în anumite încăperi, luați în considerare posibilitatea de a trece la un canal mai puțin congestionat. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a trece la un canal mai puțin congestionat, nu uitați să vizitați ghidul nostru privind schimbarea canalului routerului dvs. wireless.

Internet lent peste tot

Internet lent peste tot

Dacă viteza Wi-Fi este redusă indiferent unde vă aflați, încercați să conectați un laptop direct la modemul dvs. și testați viteza de internet folosind un site precum speedtest.net. Dacă vitezele sunt în continuare scăzute, este probabil ca problema să fie legată de conexiunea dvs. la internet, nu de router. Contactați-vă ISP-ul.

Dacă nu aceasta este problema, s-ar putea ca canalul wireless actual să fie supraaglomerat de dispozitivele dvs. sau de cele ale altor rețele din apropiere. Luați în considerare posibilitatea de a schimba canalul routerului dvs. în setările acestuia. Totuși, fiecare marcă de router face acest lucru puțin diferit.

Dacă acest lucru nu vă ajută, efectuarea unei resetări din fabrică a routerului și configurarea acestuia din nou ar putea fi de ajutor. Pe majoritatea routerelor, există un buton de resetare pe care îl puteți ține apăsat cu o agrafă de hârtie, dar avem și un ghid dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru resetarea routerului dvs. Faceți acest lucru timp de 30 de secunde, iar routerul ar trebui să revină la setările din fabrică. Folosiți ghidul nostru de configurare a unui router wireless pentru a configura totul corect și vedeți dacă vă ajută.

Un dispozitiv nu se poate conecta la Wi-Fi

Un dispozitiv nu se poate conecta la Wi-Fi

Uneori, întâmpinați o problemă de Wi-Fi cu un anumit dispozitiv. Probabil că este doar o problemă de rețea momentană. Încercați să dezactivați Wi-Fi-ul de pe dispozitiv, apoi să îl reactivați. Dacă nu funcționează, faceți același lucru cu routerul, deconectându-l și apoi conectându-l din nou după 30 de secunde.

Dacă acest lucru nu ajută sau dacă problema reapare, luați în considerare ștergerea rețelei actuale din lista de rețele salvate de pe dispozitiv, apoi reconectați-vă din nou.

Dacă utilizați Windows 10 sau 11, căutați “wifi troubleshooting” și deschideți rezultatul, care ar trebui să fie Identify and Repair Network Issues (Identificarea și repararea problemelor de rețea). Aceasta va trece printr-o serie de diagnostice care ar putea restabili conectivitatea. Pe MacOS, puteți rula Wireless Diagnostics (Diagnosticare wireless). Țineți apăsată tasta Options (Opțiuni) și faceți clic pe pictograma AirPort (Wi-Fi) din bara de meniu. Găsiți Open Wireless Diagnostics (Deschidere diagnosticare wireless), apoi urmați instrucțiunile de pe ecran.

Dacă nimic nu funcționează, luați în considerare repornirea dispozitivului.

Conexiunile cad la momente aleatorii

Există un fel de tipar? Cedează conexiunile ori de câte ori folosiți cuptorul cu microunde? Poate părea ciudat, dar unele routere au probleme cu acest lucru, în special pe frecvența de 2,5GHz sau dacă folosiți un cuptor cu microunde mai vechi cu probleme de scut.

S-ar putea să vă confruntați cu interferențe de la alte rețele sau dispozitive. Dacă vecinii dvs. sunt mari utilizatori de Wi-Fi la o anumită oră în fiecare zi, acest lucru v-ar putea încetini. Schimbarea canalului routerului dvs. ar putea fi de ajutor. Puteți utiliza NetSpot pe Mac și Windows și Wi-Fi Analyzer pentru Android pentru a vă arăta fiecare rețea wireless din apropiere. Dacă a dvs. se suprapune cu rețelele din apropiere, trecerea la un canal mai puțin congestionat în setările routerului vă poate ajuta. Avem un ghid care vă va ajuta să schimbați canalul de pe router.

Dacă nu funcționează, încercați să efectuați o resetare din fabrică a routerului dvs. apăsând o agrafă de hârtie în gaura miniaturală de pe acesta.

Lasă un răspuns
You May Also Like