Cum să activezi Dolby Atmos pe Netflix

Total
0
Shares
Cum să activezi Dolby Atmos pe Netflix

Dacă ați petrecut ceva timp cercetând sau cumpărând produse home theater – fie că este vorba de televizoare, bare de sunet sau sisteme complete de sunet surround – sunt șanse să fiți familiarizat cu expresia “Dolby Atmos”. Introdus în 2012, Dolby Atmos este unul dintre cele mai imersive formate de sunet surround disponibile în prezent.

Tehnologia de consum are o înclinație pentru a pune hardware-ul înaintea software-ului, iar lumea de iepure a dispozitivelor home theater nu face excepție de la această regulă. (Puteți achiziționa un televizor 8K, dar ce puteți viziona pe el?)

Acestea fiind spuse, diverse sectoare A/V au făcut bine să țină pasul cu standardul Atmos. În prezent, puteți experimenta Dolby Atmos cu anumite Blu-ray-uri și printr-o serie de platforme de streaming, inclusiv Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max și, da, Netflix.

Acest lucru ne aduce la subiectul principal al acestui articol – cum să experimentați sunetul surround Dolby Atmos prin intermediul Netflix. Versiunea scurtă este că va trebui să plătiți cel mai scump plan de streaming Netflix dacă doriți Atmos.

Înainte de a începe, însă, să despărțim Atmos un pic mai mult pentru a înțelege cel mai bine elementele de bază de care veți avea nevoie pentru a obține sunet Atmos.

Ce este Dolby Atmos?

Ce este Dolby Atmos?

Am acoperit acest codec audio revoluționar în detaliu înainte, dar elementele fundamentale merită cu siguranță să fie revizuite.

Înainte de Dolby Atmos, configurațiile tradiționale de sunet surround erau cel mai des desemnate ca sisteme 5.1 și 7.1. Într-un aranjament 5.1, “home theater” este alcătuit din trei difuzoare frontale – denumite canale stânga, dreapta și centru.

Două difuzoare din spate (canalele din stânga și din dreapta) completează familia de difuzoare direcționale, cu un subwoofer care completează punerea în scenă a sunetului pentru frecvențele joase (punctul .1 din 5.1).

Într-un aranjament 7.1, păstrăm aceeași dispunere a difuzoarelor și a subwoofer-ului și adăugăm încă două canale la matrice. Aceste două difuzoare suplimentare pot fi utilizate fie ca difuzoare “surround” orientate lateral, fie ca canale suplimentare “de înălțime” plasate deasupra celor două difuzoare frontale.

Dolby Atmos este, în general, un format surround construit în jurul unor canale suplimentare, axate pe înălțime. Care este rezultatul final?

O experiență completă de sunet surround 3D, care vă va apropia cât mai mult posibil de a sta într-un cinematograf real.

Configurațiile Atmos obișnuite includ 5.1.2, 5.1.4, 7.1.2 și 7.1.4 – prima cifră reprezentând configurația difuzoarelor principale, a doua cifră pentru câte subwoofere sunt folosite, iar ultima cifră pentru câte canale Atmos dedicate înălțimii există.

În timp ce cea mai bună modalitate de a obține o imersiune completă în Dolby Atmos este cu difuzoare de tavan dedicate, cu tragere în jos, în aranjamente de două sau patru, puteți cumpăra, de asemenea, difuzoare de podea și de bibliotecă pregătite pentru Atmos, care dispun de drivere suplimentare în partea superioară a dulapurilor.

Aceste difuzoare de sus lansează sunetul spre tavan, unde unde undele sunt reflectate în jos pentru un efect de “înălțime” simulat.

Dacă sunteți limitat în ceea ce privește spațiul disponibil, dar doriți totuși să vă apropiați cât mai mult posibil de o experiență Atmos completă, există, de asemenea, unele bare de sunet Dolby Atmos destul de uimitoare, construite de la zero pentru a aborda sunetul Atmos.

Lasă un răspuns
You May Also Like