Cum să botezi Windows 10 de pe un stick USB?

Total
0
Shares
Cum să botezi Windows 10 de pe un stick USB?

Procesul de descărcare și instalare a unei noi copii de Windows 10 sau chiar de actualizare a unui PC cu Windows 7 la Windows 10 este destul de simplu. Dar știați că puteți, de asemenea, să rulați Windows direct de pe o unitate flash USB?

Acum sună ca o modalitate excelentă de a securiza fișierele personale, mai ales dacă trebuie să împărțiți un PC cu membrii familiei sau cu colegii de birou.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că pornirea Windows de pe o unitate USB înseamnă că va rula lent, deoarece unitățile flash nu sunt la fel de rapide ca unitățile interne tradiționale cu stare solidă (SSD) sau hard disk-urile.

Dacă sunteți interesat să încercați acest lucru, iată un ghid rapid și simplu care vă poate ajuta să descărcați, să instalați și să rulați Windows 10 de pe o unitate USB.

Descărcarea ISO de la Microsoft

Descărcarea ISO de la Microsoft

Puteți obține fișierul ISO oficial Windows 10 de pe pagina web de descărcare a Microsoft.

 • Pasul 1: Pe pagina web de descărcare ISO a Windows 10, căutați antetul care spune “Create Windows 10 installation media” și faceți clic pe butonul Download now (Descărcați acum).
 • Pasul 2: Ar trebui să apară o casetă de dialog care vă întreabă dacă doriți să salvați fișierul de instalare MediaCreationTool21H2.exe. Instrumentul Media Creation Tool vă permite, în principiu, să descărcați fișierul ISO Windows 10 și poate fi folosit, de asemenea, pentru a converti o unitate USB într-un disc de instalare Windows 10 bootabil. Faceți clic pe Yes (Da) sau Save file (Salvare fișier) și descărcați-l pe computer.
 • Pasul 3: După ce fișierul este descărcat, deschideți-l și așteptați ca utilitarul să se încarce.
 • Pasul 4: Faceți clic pe butonul Accept pentru a fi de acord cu termenii și condițiile.
 • Pasul 5: Pe pagina următoare, selectați Create installation media (unitate flash USB, DVD sau fișier ISO) pentru un alt PC și apoi faceți clic pe Next (Următorul).
 • Pasul 6: Selectați limba, arhitectura și ediția de Windows pe care doriți să o utilizați. Dacă nu sunteți sigur de acest lucru, bifați căsuța care spune Use the recommended options for this PC (Utilizați opțiunile recomandate pentru acest PC) și apoi faceți clic pe Next (Următorul) când sunteți gata.
 • Pasul 7: Instrumentul vă va întreba acum dacă doriți să creați un disc de instalare Windows 10 sau să descărcați ISO-ul. Deoarece dorim să rulăm Windows de pe o unitate USB, selectați cea de-a doua opțiune care spune ISO și apoi faceți clic pe Next.
 • Pasul 8: Ar trebui să apară o fereastră pop-up care vă va cere să selectați o locație pe hard disk pentru a stoca fișierul ISO Windows. După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe Save. Instrumentul ar trebui acum să descarce automat fișierul ISO Windows 10. Odată ce procesul ajunge la 100%, faceți clic pe Finish (Terminare).

Instalarea Windows 10 pe o unitate USB

Instalarea Windows 10 pe o unitate USB

Acum avem fișierul ISO Windows 10 pe PC-ul nostru. Următorul pas este să instalăm Windows 10 pe unitatea USB, astfel încât să putem porni sistemul de operare de pe aceasta.

 • Pasul 1: Descărcați Rufus, care este un instrument simplu ce poate fi folosit pentru a formata și crea unități USB bootabile. Faceți clic pe Rufus 3.19 Portable din secțiunea Download pentru a obține versiunea portabilă a instrumentului pe PC. De asemenea, puteți opta pentru fișierul de instalare în cazul în care doriți să instalați Rufus ca orice alt software obișnuit.
 • Pasul 2: Conectați unitatea USB și lansați Rufus. În secțiunea Drive properties (Proprietăți unitate), selectați unitatea USB în câmpul Device (Dispozitiv).
 • Pasul 3: Faceți clic pe butonul Select (Selectare) de lângă câmpul Boot selection (Selectare pornire) și selectați fișierul ISO Windows 10 pe care l-ați descărcat cu ajutorul instrumentului Microsoft Media Creation (Creare suport).
 • Pasul 4: Asigurați-vă că selectați Windows To Go în câmpul Image option (Opțiune imagine). Acest lucru este important, deoarece instrumentul va instala Windows mai degrabă decât să creeze un suport de instalare.
 • Pasul 5: Dacă intenționați să rulați Windows pe un computer mai vechi cu un BIOS vechi, selectați MBR în câmpul Partition scheme (Schema de partiționare). Dacă aveți un PC mai nou cu modul UEFI activat, schimbați-l în GPT, apoi faceți clic pe Start.
 • Pasul 6: Instrumentul vă va cere acum să selectați versiunea de Windows pe care doriți să o instalați pe unitatea USB. După selectarea versiunii corecte, faceți clic pe OK. Va urma un mesaj de avertizare care vă va anunța că toate datele de pe unitatea USB vor fi distruse. Faceți din nou clic pe OK pentru a continua.
 • Pasul 7: În funcție de viteza unității USB, procesul va dura câteva minute. După ce s-a terminat, selectați Close (Închidere). Acum ați instalat cu succes Windows pe unitatea USB.

Pornirea Windows 10 de pe stick-ul USB

Acum putem trece la pornirea Windows 10 de pe unitatea USB.

 • Pasul 1: Conectați stick-ul USB cu Windows 10 pe care tocmai am creat-o.
 • Pasul 2: Reporniți PC-ul și apăsați tasta corespunzătoare, în funcție de marca și modelul PC-ului dumneavoastră, pentru a intra în meniul de boot.
 • Pasul 3: În continuare, selectați unitatea USB pentru a porni Windows 10 de pe ea. Prima instanță ar trebui să ruleze procesul de instalare a Windows, în care trebuie să urmați pașii, să creați/înregistrează-te într-un cont de utilizator și să activați Windows 10 cu o cheie de licență.
Lasă un răspuns
You May Also Like