Cum sa scapi de stres eficient?

Total
0
Shares
Cum sa scapi de stres eficient?

Experiența stresului este universală – face parte din viața de zi cu zi. Prin urmare, dezvoltarea unui răspuns sănătos la stres este o abilitate care vă va fi de folos pe tot parcursul vieții. Unii factori de stres se află în sfera dumneavoastră de control și pot fi preveniți.

De exemplu, puteți alege dacă doriți stresul suplimentar al unei clase a cincea, pe lângă slujba dumneavoastră, echipa sportivă, relația la distanță și așa mai departe.

Alți factori de stres sunt inevitabili, dar le puteți atenua impactul prin practicarea unora dintre strategiile de wellness prezentate în acest articol.

Prevenirea factorilor de stres:

Prevenirea factorilor de stres:
 • O bună îngrijire de sine: Îngrijirea de sine va ajuta la menținerea rezervelor fizice, emoționale și mentale pentru a preveni și gestiona stresul. Aceasta include somnul regulat, exercițiile fizice, relaxarea și o alimentație sănătoasă. Pentru mai multe idei de autoîngrijire, vizitați 55 de moduri de a avea grijă de dvs. atunci când sunteți ocupat.
 • Evaluați-vă prioritățile: Există atât de multe activități extraordinare în care vă puteți implica la Amherst, dar dacă încercați să le faceți pe toate, s-ar putea să vă împrăștiați prea mult pentru a profita cu adevărat de activitățile în care sunteți implicat. Ce este cel mai important pentru dumneavoastră? Imaginați-vă că vă aflați la 5-10 ani în viitor, privind înapoi. Vă veți dori să fi investit mai mult în mediul academic? Dezvoltarea prieteniilor? Activități co-curriculare?
 • Luați în considerare posibilitatea de a face mai puțin: Încercați să vă lăsați puțin timp liber pentru a vă relaxa și a vă reface. Înainte de a vă asuma o responsabilitate suplimentară, gândiți-vă dacă aceasta va contribui sau vă va afecta bunăstarea generală. Beneficiile merită potențialul stres?
 • Exersați stabilirea de limite: Poate fi greu să le spui “nu” celorlalți sau să te limitezi de la a face orice, chiar dacă știi că ar putea fi mai bine pentru tine pe termen lung. În loc să spuneți automat “da” la noi responsabilități, luați în considerare posibilitatea de a vă schimba răspunsul implicit la “Lasă-mă să mă mai gândesc” sau “O să revin la tine” pentru a vă câștiga timp să vă gândiți la impactul deciziei.
 • Lucrați din greu, jucați bine: Munca grea este epuizantă și meritați să vă relaxați și să vă lăsați liber. Alegeți activități care vă vor ajuta să vă relaxați, să vă distrați și să vă realimentați.

Eliberarea stresului

Eliberarea stresului

Care este lucrul tău preferat de făcut atunci când ești stresat?

Dacă strategia dvs. implică o halbă de înghețată sau o halbă de bere, luați în considerare adăugarea câtorva opțiuni sănătoase la acest amestec! Este util să creați un “portofoliu divers” de strategii de ameliorare a stresului pentru a vă adapta la starea de spirit și la resursele dumneavoastră. Mai jos este o listă de exemple.

 • Vorbiți cu cineva: Fie că este vorba de un prieten, de familie, de un consilier sau de un consilier religios, obținerea de sprijin este crucială.
 • Jucați-vă: Faceți ceva pur și simplu pentru plăcerea de a face asta.
 • Scrieți: Uneori este util să scoateți gândurile stresante din cap și să le treceți pe hârtie.
 • Schimbați peisajul: Faceți o plimbare în rezervația de animale sălbatice, explorați un loc nou în oraș sau ieșiți cu totul din oraș.
 • Încercați o strategie de relaxare: Respirația, meditația, relaxarea progresivă, yoga, masajul… există multe practici din care puteți alege și un număr tot mai mare de cercetări care expun beneficiile.
 • Mișcați-vă corpul: Găsiți modalități de a deveni activi și de a încorpora mai multă mișcare în viața dumneavoastră.

Oare esti prea stresat pentru a te destresa?

Oare esti prea stresat pentru a te destresa?


Dacă ești atât de stresat încât nu ai timp sau energie pentru a te dedica îngriji de tine însuți, atunci ai cea mai mare nevoie de refacere! Stabilirea priorității pentru îngrijirea de sine este o decizie pe care numai tu o poți lua, iar schimbarea comportamentului poate necesita un anumit efort. Acestea sunt câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți schimbări și să le mențineți.

 • Stabiliți un obiectiv: Fiți specific cu privire la ceea ce ați dori să încercați. De exemplu, petreceți 5 minute pe zi concentrându-vă asupra respirației sau ieșiți cu prietenii și nu vă gândiți la muncă de 3 ori pe săptămână.
 • Faceți un plan: Cum vă veți atinge obiectivul? Care sunt pașii necesari? Împărțirea obiectivului dvs. în pași graduali îl va face să pară mai ușor de gestionat.
 • Scrieți-l: Simplul fapt de a vă scrie planul vă crește șansele de reușită cu 30%. Spunându-le și altor persoane, veți crește și mai mult probabilitatea de a vă duce la îndeplinire.
 • Căutați sprijin: Găsiți un “prieten” care să se angajeze în planul dumneavoastră împreună cu dumneavoastră sau găsiți un model, un mentor sau un antrenor.
 • Recompensați acțiunile, nu rezultatele! Este important să vă întăriți pentru că faceți pași pozitivi, mai degrabă decât să vă concentrați exclusiv pe atingerea obiectivului final.
 • Transformați zilele proaste în zile mai bune: Încercați să priviți eșecurile ca pe niște informații. Ce s-a întâmplat și cum puteți gestiona altfel situația? Fiți curioși, nu deprimați! Oferiți noului comportament cel puțin trei încercări înainte de a renunța la el.
Lasă un răspuns
You May Also Like