Cum se repară Alexa? nu se conectează la internet!

Total
0
Shares
Cum îmi asociez iPhone-ul cu un dispozitiv Alexa?

Uneori, un produs pentru casă inteligentă se deconectează de la internet și nu se poate reconecta singur. Există mai multe motive pentru care se poate întâmpla acest lucru, dar este o problemă comună care este relativ ușor de rezolvat. Atunci când un dispozitiv Amazon Echo este deconectat de la internet, acesta devine în esență un prespapier, așa că este imperativ să îl readuci online.

Cum să faci ca Alexa să fie din nou online

Următorii pași pentru a-ți readuce dispozitivul Alexa online necesită să ai acces la un telefon, la dispozitivul Echo, precum și la router și modem. Asigură-te că te afli în imediata apropiere a tuturor acestora. Acum trecem la pașii pentru a face Alexa să funcționeze din nou.

  • Pasul 1: Repornește-ți dispozitivul Echo.

Uneori, tot ce este nevoie pentru ca Alexa să redevină online este să repornești dispozitivul. Scoateți dispozitivul Echo din priză timp de 10 secunde și apoi conectați-l din nou.

  • Pasul 2: Verifică-ți conexiunea la internet.

Dacă dispozitivul Echo tot nu se conectează la internet, verificați conexiunea Wi-Fi. Cel mai bine este să folosiți un dispozitiv exclusiv Wi-Fi, cum ar fi un computer, pentru a vă asigura că conexiunile celulare nu interferează, dar un telefon funcționează. Dacă routerul dvs. are probleme, încercați următorii pași sau sunați-vă furnizorul de servicii de internet.

  • Pasul 3: Reporniți modemul și routerul.

Unii ISP pun la dispoziția clienților modemuri și routere (sub formă de cutii separate sau unități combinate). Din fericire, pașii de repornire sunt aproape aceiași. Scoateți unitatea combo sau modemul și routerul din priză timp de 30 de secunde.

Dacă este o unitate combo, conectați-o din nou la priză. Dacă aveți dispozitive separate, conectați mai întâi modemul și așteptați un minut. Apoi conectați routerul și așteptați două minute.

Verificați dacă dispozitivul pe care l-ați folosit pentru a testa conectivitatea funcționează cu această rețea Wi-Fi. Dacă da, ar trebui să funcționeze și Echo.

  • Pasul 4: Repoziționați dispozitivul Echo.

Dacă Echo tot nu revine online, s-ar putea ca dispozitivul Echo să fie pur și simplu prea departe de router pentru a menține o conexiune fiabilă. Amazon sugerează să păstrați dispozitivul Echo la mai puțin de 10 metri de semnal.

Nu uitați că interferențele pot scurta lungimea. Interferențele pot fi materiale de perete (cum ar fi cărămida, de exemplu) sau alte dispozitive care se conectează la internet.

  • Pasul 5: Resetați dispozitivul Alexa la setările din fabrică.

Dacă aveți în continuare probleme de conectivitate, este posibil să fie nevoie să faceți o resetare din fabrică. Puteți reseta Echo prin intermediul aplicației Alexa. Există, de asemenea, instrucțiuni specifice pentru resetarea unui Echo Dot și a unui Echo Show.

Cum îmi reconectez Alexa la Wi-Fi?

Dacă încă mai ai probleme cu conectarea dispozitivului Alexa la Wi-Fi care funcționează corect, va trebui să îți corectezi acreditările Wi-Fi în aplicația Alexa. Ceva ușor de omis este o parolă sau un tip de securitate greșit. De exemplu, dacă îți schimbi parola Wi-Fi la nivelul routerului, va trebui să o schimbi și pe dispozitivul Echo. Iată cum să-ți verifici informațiile de conectare Wi-Fi.

  • Pasul 1: Verificați datele de conectare la internet.

Deschideți aplicația Alexa de pe telefon. Atingeți Dispozitive în partea de jos. Selectați dispozitivul Echo și atingeți butonul Settings (Setări) din dreapta sus. Atingeți Change (Schimbare) în dreptul opțiunii Wi-Fi pentru a vizualiza detaliile de conectare la Wi-Fi. Dacă acestea sunt incorecte, selectați rețeaua corectă și introduceți parola.

  • Pasul 2: Verificați sau modificați benzile de internet ale routerului (2,4 Ghz sau 5 Ghz)

Dacă internetul funcționează și Echo tot nu se conectează la Wi-Fi, ar putea fi vorba de banda pe care o folosește. Cele mai multe routere au mai multe benzi Wi-Fi – 2,4Ghz și 5Ghz sunt cele mai comune.

Dacă aveți această posibilitate pe router, încercați să schimbați ce bandă de rețea Wi-Fi folosește dispozitivul Echo, urmând pașii de mai sus pentru verificarea acreditărilor de internet.

Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, sună la serviciul de asistență Amazon. S-ar putea să existe o problemă care necesită o anumită remediere. Oricum ar fi,

Amazon este ultima și cea mai bună linie de apărare pentru a vă repune dispozitivul în funcțiune.

Lasă un răspuns
You May Also Like