Devin filmele din ce in ce mai slabe?

Total
0
Shares
în contextul actual al industriei extrem de comercializate de la Hollywood, filmele sunt realizate cu unicul scop de a face bani

Filmele mari sunt realizate de legende care nu au încercat să facă bani. Ei încercau să spună o poveste.

Din nefericire, în contextul actual al industriei extrem de comercializate de la Hollywood, filmele sunt realizate cu unicul scop de a face bani.

Acest lucru are ca rezultat filme care sunt scrise prost și care sunt adesea copii de tip “cookie-cutter” unul după altul. Una dintre cele mai bune serii de filme pentru a ilustra acest aspect este seria Batman.

Primele două filme cu Batman nu au fost considerate grozave, dar al treilea, Batman Forever, a fost realizat cu unicul scop de a face bani. A rezultat un film care a fost un dezastru total. Este un exemplu perfect de film care nu a fost făcut pentru arta de a povesti, ci pentru a face bani.

Nu cred că devin mai slabe, dar cu siguranță devin mai prostești.

Blockbusterul modern este o combinație de divertisment și comercializare, iar cu cât are mai mult succes, cu atât mai multă marfă se vinde.

Astfel, tot mai multe lucruri sunt aruncate în film, iar în momentul în care se ajunge la punctul culminant, sunt atât de multe explozii și personaje încât totul este doar o încurcătură. Trebuie să transmită ideea în mai puțin de două ore, iar modul în care o fac este să adauge mai multe lucruri.

Cred că acesta este cel mai bun mod de a explica de ce filmele sunt din ce în ce mai proaste. Dacă vreți să vedeți un film care chiar are sens și este bine ritmat, urmăriți un film vechi. Nu se mai fac așa cum se făceau odată.

Dacă compari filmele care se fac astăzi cu cele făcute acum 20 sau 30 de ani, atunci răspunsul este da. Dar nu disperați, încă se mai fac filme bune și le puteți găsi dacă le căutați suficient de mult.

Eu sunt un iubitor de filme și merg la cinema de câteva ori pe lună. Îmi place să văd filmele de mare succes la cinema și apoi cumpăr Blu-Ray-ul atunci când iese pe piață, pentru a-l viziona acasă. Îmi place foarte mult experiența de a merge la cinema, de a vedea un film la o bere sau o pizza și de a discuta cu prietenii mei după aceea.

Cu toate acestea, industria cinematografică este în schimbare, încasările la box-office fiind în scădere și numărul de filme realizate fiind tot mai mic, iar arta de a face un film se schimbă și ea, accentul fiind pus mai degrabă pe efectele speciale decât pe poveste. Totuși, acesta nu este sfârșitul cinematografiei.

Cred că, cu siguranță, calitatea filmelor a scăzut în ultimul deceniu

Cred că, cu siguranță, calitatea filmelor a scăzut în ultimul deceniu

Ultimul film grozav de care îmi amintesc este “Inception”, regizat de Christopher Nolan, și cred că acest lucru arată că încă mai există oameni care doresc să facă filme grozave. Dacă aceștia sunt din ce în ce mai greu de găsit este o chestiune de dezbatere.

Cred că este o calitate intrinsecă a formei artistice sau publicul merită să fie învinuit? În această postare, veți afla de ce filmele sunt din ce în ce mai proaste și de ce sunt atât de încrezător că vor continua să se îmbunătățească…

Motivul principal este simplu: banii.

Studiourile au făcut economii încă din epoca mută pentru a economisi un dolar, iar în ultimii ani aceste economii s-au făcut în detrimentul integrității artistice.

De exemplu, blockbusterele cu buget mare sunt acum filmate cu camere digitale mai ieftine în loc de peliculă, ceea ce le conferă un aspect clar artificial. Și pentru că studiourile știu că publicul va plăti pentru a vedea orice lucru care are atașat un nume de marcă cunoscut, sunt mai interesate să producă continuări și remake-uri decât să riște cu povești originale.

Dar mai există și un alt factor în joc aici: ne-am obișnuit cu niveluri tot mai ridicate de spectacol datorită progreselor în tehnologia efectelor speciale.

Acest lucru a dus la așteptări mai mari din partea cinefililor, care cer acum senzații tari și emoții constante de la divertismentul lor (și cine îi poate învinovăți?).

Din nefericire, satisfacerea acestor cerințe se face adesea în detrimentul dezvoltării personajelor, al coerenței intrigii și al altor ingrediente vitale care fac un film bun.

Ca urmare, multe filme din zilele noastre par a fi puțin mai mult decât niște distrageri zgomotoase, concepute doar pentru a ne distra pentru aproximativ două ore înainte de a uita complet de ele.

Lasă un răspuns
You May Also Like