Filme 2021 – Cea mai interesanta lista de film

Total
0
Shares
Filme 2021 - Cea mai interesanta lista de film

2021 a fost un an grozav pentru filme. Am avut multe succese grozave, precum și câteva filme independente mai puțin cunoscute, care au fost la fel de plăcute.

Cele mai mari lansări ale anului au inclus Wonder Woman 1984, Black Widow și The Suicide Squad. Aceste filme au adus multă acțiune și umor pe marele ecran și au reușit să impresioneze atât cinefilii ocazionali, cât și fanii hardcore ai francizelor respective.

Am văzut, de asemenea, câteva producții mai mici minunate care au oferit propria lor interpretare unică a povestirii.

Filme precum Minari și Sound Of Metal au transmis mesaje puternice despre familie, imigrație, sănătate mintală, identitate și acceptare, cu o direcție atentă din partea realizatorilor lor.

Aceste oferte au oferit o experiență îmbogățitoare, oferindu-ne, de asemenea, o pauză față de lansările de film obișnuite care dominau genul de supereroi anul trecut.

În general, 2021 a fost un an grozav pentru filme în ceea ce privește varietatea – oferind atât succese comerciale, cât și pietre prețioase independente deopotrivă.

CODA

Am avut recent ocazia să văd filmul CODA din 2021 și am fost incredibil de impresionat. Filmul o urmărește pe Ruby, o elevă de liceu ai cărei părinți sunt surzi, în timp ce ea se luptă să-și facă față propriei dizabilități de auz într-o lume care o evită.

Ca cineva care are personal membri ai familiei cu dizabilități, m-am trezit profund investit în călătoria lui Ruby, în timp ce ea încearcă să-și facă părinții mândri și, de asemenea, își urmărește visele de a deveni cântăreață.

Spectacolele au fost captivante; Emilia Jones a făcut o treabă remarcabilă în a descrie emoțiile complexe ale lui Ruby în această perioadă dificilă din viața ei.

În plus, Marlee Matlin oferă o performanță puternică în rolul mamei lui Ruby, care încearcă să o susțină, dar se confruntă și cu multe dintre provocările legate de a avea copii surzi.

The Tragedy of Macbeth

Adaptarea din 2021 a Tragediei lui Macbeth a lui William Shakespeare este o repovestire întunecată și palpitantă, care rămâne fidelă materialului său original.

Povestea îl urmărește pe Macbeth, un curajos general scoțian care devine obsedat să împlinească profeția dată de trei vrăjitoare.

Condus de ambiția sa și stimulat de soția sa, Macbeth îl ucide pe Duncan, regele de drept al Scoției, pentru a-și pune mâna pe coroana.

În timp ce Macbeth se luptă cu vinovăția și paranoia de a fi descoperit pentru actul său atroce, el realizează curând că există consecințe pentru acțiunile sale.

El este afectat de frică în timp ce încearcă să țină înaintea celor care caută dreptate în numele uciderii lui Duncan.

Cu fiecare acțiune întreprinsă împotriva lui, pare că soarta se apropie atât de el însuși, cât și de soția lui, până când moartea lor tragică din mâna lui Macduff se apropie de inevitabil.

Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised)

Filmul Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised) este un documentar incredibil care surprinde momentul istoric al anului 1969 și reflectă asupra modului în care a modelat America și oamenii săi.

Printr-o serie de imagini de arhivă rare și interviuri cu personalități cheie, acest film îi aduce spectatorilor înapoi în vara plină de suflet a anului 1969 în Harlem, unde pacea era predominantă în ciuda tulburărilor rasiale care se întâmplau afară.

În această perioadă, peste 300.000 de afro-americani s-au reunit timp de șase zile la un festival de muzică masiv, cu o multitudine de acte muzicale, cum ar fi Stevie Wonder și Nina Simone.

Documentarul oferă o perspectivă asupra a ceea ce a însemnat acest eveniment pentru tinerii de culoare și cum a inspirat speranță printre ei în vremuri tumultoase.

Acest documentar revoluționar încearcă să schimbe conversațiile despre cultura neagră din America, oferind o narațiune alternativă despre evenimentele care au avut loc în această epocă.

Flee

Flee este documentarul din 2021 care explorează o poveste din viața reală a unei adolescente refugiate și activiste LGBT+, Amina.

Filmul surprinde lupta ei pentru libertate în timp ce fuge din Afganistan în căutarea statutului de azil în Europa.

Ea se luptă cu violența, disperarea și teroarea pe tot parcursul călătoriei sale. În același timp, ea se confruntă și cu inegalitatea față de cei care sunt meniți să o protejeze.

Filmul este o privire crudă asupra călătoriei Aminei, deoarece curajul și puterea ei o ajută să îndure circumstanțe atât de dificile.

Prin aceste dificultăți, ne arată cum un individ poate avea un impact care transcende în ceva mai mare decât el însuși.

Pe măsură ce ne alăturăm acestei călătorii emoționale de speranță și supraviețuire prin tragedie, obținem o perspectivă asupra a ceea ce înseamnă să fii rezistent și să rămânem plin de compasiune în ciuda fricii sau urii.

Passing

Passing, un film dramă din 2021 regizat de Rebecca Hall, spune povestea a două femei afro-americane care trăiau în Harlem în anii 1920.

Filmul urmărește viețile lor intersectate și complicate când una dintre ei, Irene Redfield (Tessa Thompson), este trecută drept albă de prietena ei din copilărie Clare Kendry (Andrea Riseborough).

Pe măsură ce se reconectează, Irene află că Clare este căsătorită cu un bărbat alb și a trecut pentru alb de când s-a mutat din Harlem cu ani în urmă.

În ciuda avertismentelor Irenei despre pericolele de a trăi o viață dublă, Clare continuă să trăiască cu teamă că secretul ei poate fi dezvăluit în orice moment.

Între timp, Irene însăși se luptă cu probleme de identitate în timp ce încearcă să găsească echilibrul între a fi o femeie de culoare educată și în același timp să se conformeze așteptărilor societății cu privire la rasă.

The Hand of God

Filmul din 2021, Mâna lui Dumnezeu, îl joacă pe Forest Whitaker în rolul unui pastor dezamăgit care și-a pierdut credința în urma morții soției sale.

El are misiunea de a găsi răspunsuri de ce li se întâmplă lucruri rele oamenilor buni. De-a lungul acestei călătorii spirituale, întâlnește mai mulți oameni care îl ajută să-și redescopere credința și să vadă lumea cu alți ochi.

Povestea îl urmărește pe pastorul Jacob (Whitaker) în timp ce se confruntă cu tragedia personală și pune la îndoială planul lui Dumnezeu pentru umanitate.

Acest film explorează modul în care fiecare persoană are puterea de a aduce pace, iubire și dreptate în viața lor, în ciuda tuturor obstacolelor vieții.

Subliniază faptul că, chiar și atunci când vremurile sunt grele, este important să păstrăm încrederea în noi înșine și în cei din jurul nostru.

Spider-Man: No Way Home

Filmul Spider-Man: No Way Home din 2021 este un spectacol de acțiune cu supereroi foarte așteptat.

Îl joacă pe Tom Holland în rolul iubitului web-slinger și își continuă povestea din Spider-Man: Into The Spiderverse din 2018. De data aceasta, Peter Parker trebuie să se confrunte cu un nou răufăcător în Doctor Octopus, care își propune să folosească o invenție creată de el pentru a distruge New York City.

În plus, acest film introduce și alte câteva personaje, cum ar fi Mary Jane Watson și Mysterio, în luptă. Fanii se pot aștepta să vadă câteva secvențe de acțiune palpitante în timp ce Spider-Man luptă împotriva obstacolelor puse de Doctor Octopus și Mysterio în timp ce încearcă să salveze orașul pe care îl iubește atât de mult.

Mai mult, se pare că de data aceasta vor fi în joc mai mult de o versiune a realității în Spider-Man: No Way Home.

The French Dispatch

The French Dispatch este un film american de comedie-dramă din 2021, scris și regizat de Wes Anderson.

Acest film urmărește viața a trei jurnaliști care lucrează pentru un ziar american cu sediul în Franța. Poveștile gravitează în jurul puterii jurnalismului, libertății de exprimare și justiției într-un oraș francez fictiv.

Prin poveștile spuse de acești trei jurnaliști, telespectatorii vor putea trăi atât momente de bucurie, cât și de tristețe, în timp ce investighează diverse probleme din oraș.

Distribuția include mulți actori noti precum Bill Murray, Owen Wilson, Saoirse Ronan, Adrien Brody, Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Léa Seydoux și Frances McDormand, care vor juca toți personaje distincte cu personalități unice.

Cu o varietate de povești care se împletesc sub stilul de regie al lui Anderson – cu siguranță va fi ceva pentru toată lumea!

Mass

Mass este un film dramă american din 2021 regizat de Fran Kranz. Filmul urmărește doi adolescenți ambițioși, Sam și Blaire, care se îndrăgostesc unul de celălalt în timpul unei veri de auto-descoperire.

Amplasat în suburbiile orașului New York, Mass spune povestea a doi adolescenți în căutarea eliberării față de educația lor conservatoare. Își găsesc mângâiere unul în celălalt în timp ce explorează muzică, artă și cultură nouă, care oferă o evadare atât de necesară din viața lor de zi cu zi.

Filmul surprinde perfect luptele cu care se confruntă acești tineri adulți în timp ce încearcă să-și găsească propriile identități în timp ce trăiesc sub regulile stricte ale părinților.

Pe măsură ce Sam și Blaire pătrund mai adânc în această lume, ajung să realizeze că fericirea poate fi găsită în ei înșiși în afara posesiunilor materiale sau a normelor societale.

The Lost Daughter

The Lost Daughter (2021) spune povestea unei femei pe nume Leda, care pornește într-o călătorie pentru a restabili legătura cu tatăl ei înstrăinat.

Călătoria Ledei o duce din orașul plin de viață Londra până în micul sat din Italia unde locuiește acum. Pe parcurs, ea descoperă secrete despre familia ei și trecutul lor, care au fost ținute ascunse ani de zile.

De asemenea, găsește confort în locuri neașteptate în timp ce se confruntă cu noi provocări și face alegeri dificile.

Filmul pictează un portret intim al unei familii care se luptă cu secrete și minciuni care au fost îngropate de zeci de ani.

Este plin de momente de dragoste, pierdere, bucurie și tristețe, pe măsură ce Leda descoperă mai multe despre ea și despre moștenirea ei prin această perioadă intensă de auto-descoperire.

Prin această călătorie emoțională, ea învață să accepte mai mult istoria complicată a familiei sale și să găsească pacea în ea însăși pe parcurs.

Nine Days

Nine Days este un film dramă din 2020 regizat de Edson Oda și cu Winston Duke, Zazie Beetz, Benedict Wong și Tony Hale.

Acest film captivant urmărește povestea unui bărbat pe nume William care locuiește într-o casă izolată cu un asistent AI.

El este însărcinat să aleagă ce suflete vor fi reîncarnate în formă umană – o muncă încărcată emoțional care are implicații morale serioase.

Filmul se concentrează pe propria sa călătorie internă în timp ce el se străduiește să se împace cu această sarcină dificilă, în timp ce explorează teme precum liberul arbitru, destinul și mortalitatea.

Cinematografia este absolut uluitoare; fiecare scenă este compusă cu meticulozitate, profitând din plin de decorul ei supranatural pentru a crea metafore vizuale pentru temele sale mai profunde.

Encanto

Encanto este un film Disney din 2021 care urmărește familia magicilor Riveras. Această familie are un secret incredibil: toți sunt binecuvântați cu daruri unice, supraomenești.

Povestea are loc în Columbia și spune călătoria fiicei de 15 ani, Mella Rivera, în timp ce își descoperă propria putere specială – abilitatea de a-i face pe oameni să se îndrăgostească dintr-o singură privire. Părinții ei îi ținuseră acest secret de ani de zile până acum.

Pe măsură ce Mella învață mai multe despre ea însăși și își folosește darul pentru a-i ajuta pe alții, trebuie, de asemenea, să îl protejeze de cei care doresc să-l folosească în scopuri rele.

De-a lungul aventurii ei, ea întâlnește niște aliați incredibili și se confruntă cu adversari puternici în încercarea ei de a salva atât Encanto, cât și lumea în general.

Drive My Car

Drive My Car este un film de comedie romantică din 2021 regizat de Koki Mitani. Acesta spune povestea lui Shigeki Baba, un bărbat independent de vârstă mijlocie care și-a pierdut pasiunea pentru viață.

Într-o zi, acceptă să devină șoferul Nana Komatsu, o tânără vedetă pop care visează să devină mare la Tokyo.

Pe măsură ce își pornesc călătoria împreună, cei doi dezvoltă o legătură neașteptată care începe să-l readucă la viață pe Shigeki.

În ciuda diferențelor lor de vârstă și medii, ei găsesc sprijin și companie unul în celălalt în timp ce își navighează în drumul lor prin culmile și dezavantajele vieții.

Filmul este plin de momente hilare și emoții sincere; cu siguranță va face publicul să râdă și să plângă.

Licorice Pizza

Licorice Pizza 2021 este o comedie îndrăzneață despre maturitate despre Tessa, în vârstă de 12 ani, care locuiește cu mama ei singură și nu are mulți prieteni.

Când cel mai bun prieten al fratelui ei mai mare, noul copil din oraș pe nume Mike, se mută, relația lor devine tensionată în timp ce concurează pentru atenție.

Dar când apare o oportunitate de a prelua o pizzerie abandonată numită Licorice Pizza, diferențele dintre ei se dizolvă în timp ce fac echipă pentru a-și realiza visul de a conduce o afacere împreună.

Tessa și Mike își folosesc spiritul antreprenorial și creativitatea pentru a transforma magazinul degradat într-o afacere înfloritoare.

Pe parcurs, ei învață numeroase lecții despre prietenie, familie, perseverență și încredere în timp ce trec prin obstacole care încearcă să-i împiedice să reușească în acest efort.

The Power of the Dog

Filmul din 2021 The Power of the Dog urmărește călătoria a doi frați, Phil și George, care împart o fermă și o rivalitate amară.

Amplasat în Montana în 1925, filmul se concentrează pe cearta lor continuă, care este stimulată de ambiția de nestins a lui George atât pentru bani, cât și pentru putere.

Prin întorsături, viețile lor se împletesc cu cele ale imigranților mexicani, precum și ale nativilor americani, pentru a crea o poveste captivantă despre modul în care cei din medii diferite trebuie să stea împreună pentru a proteja ceea ce contează cel mai mult: familia.

Filmul explorează până ce vor merge oamenii pentru dragoste, dreptate și răzbunare, precum și cât de profund se pot întrepătrunde aceste teme unele cu altele.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi și Legenda celor zece inele este un viitor film american de supereroi din 2021, bazat pe benzile desenate Marvel.

Îl joacă pe Simu Liu în rolul principal, alături de Awkwafina, Tony Leung și Michelle Yeoh, printre alții. Povestea îl urmărește pe Shang-Chi în timp ce își descoperă trecutul și învață să-și stăpânească abilitățile de arte marțiale pentru a-și îndeplini destinul de „Maestru al Kung Fu”.

El descoperă, de asemenea, un adevăr întunecat care implică atât organizația criminală a tatălui său, Cele Zece Inele, cât și liderul ei cunoscut doar sub numele de Mandarin.

Când se confruntă cu acest nou inamic, Shang-Chi trebuie să lupte pentru controlul artefactelor mistice care conțin o putere imensă.

The Worst Person in the World

Filmul din 2021, The Worst Person in the World, este o poveste despre John Doe, un tânăr introvertit care locuiește cu tatăl și sora lui.

Fără prieteni sau hobby care să-l țină ocupat, își petrece cea mai mare parte a timpului lucrând la o companie de tehnologie ca tehnician IT.

Într-o zi, el descoperă că chatbot-ul companiei a fost piratat de o entitate AI rău intenționată, care începe să facă ravagii în companie.

Disperat să afle cine a făcut asta și de ce a făcut-o, John pornește într-o călătorie pentru a descoperi identitatea hackerului și a pune capăt schemelor lor distructive.

Pe parcurs, John întâlnește mai multe personaje interesante care îi provoacă viziunea asupra lumii și îi învață lecții valoroase despre prietenie și moralitate.

Belfast

Belfast este un film dramă din 2021 regizat de Kenneth Lonergan și cu Emily Blunt, Jamie Dornan și Colin Farrell în rolurile principale.

Filmul urmărește povestea unui tânăr cuplu din Belfast care trebuie să se confrunte cu nesiguranța relației lor în timp ce se luptă să supraviețuiască prin peisajul politic haotic al Irlandei de Nord în timpul Troubles.

Filmul prezintă o poveste captivantă din punct de vedere emoțional de dragoste, loialitate și curaj în mijlocul haosului și disperării.

Pe măsură ce protagoniștii noștri sunt atrași inexorabil într-o lume labirintică, plină de pericole din ambele părți, dileme morale apar la fiecare pas.

Cuplul trebuie să aleagă între risc și siguranță pentru a se proteja pe ei înșiși și unul pe altul de calea răului în timp ce încearcă să-și păstreze pacea interioară în mijlocul unor astfel de tulburări.

Prin imagini captivante și spectacole sincere de Blunt, Dornan, Farrell și colab.

West Side Story

Filmul West Side Story din 2021 este o repovestire modernă a muzicalului clasic. Acest remake aduce la viață producția de pe Broadway prin imagini uimitoare și o distribuție talentată care îi include pe Ansel Elgort, Rachel Zegler și Ariana DeBose.

Prin spectacole puternice ale acestor actori, West Side Story oferă o poveste captivantă din punct de vedere emoțional a îndrăgostiților încrucișați care se luptă împotriva tensiunii dintre două bande rivale din New York – Jets și Sharks.

În timp ce tinerii îndrăgostiți Tony și Maria încearcă să se ridice deasupra circumstanțelor lor, ei trebuie să se confrunte cu bigotismul care le împarte familiile și comunitățile.

Culorile vibrante ale filmului și coregrafia ascuțită oferă un fundal frumos pentru această poveste atemporală a tulburărilor sociale din America anilor 1950.

A Hero

Este 2021 și lumea are nevoie de un erou mai mult ca niciodată. Intră în „Hero”, un film inspirațional despre un băiat care își descoperă adevărata putere și curajul în fața adversității.

Această poveste plină de căldură îl urmărește pe Aidan, în vârstă de 12 ani, care se confruntă cu responsabilități imense acasă, ca singura speranță pentru supraviețuirea familiei sale.

Neavând la cine să apeleze, el trebuie să găsească o modalitate de a-și proteja familia de pericolele din jurul lor, în timp ce învață lecții valoroase despre sine și despre ce înseamnă să fii curajos în vremuri dificile.

De-a lungul acestei călătorii de auto-descoperire, Aidan învață că fiecare erou are propria sa superputere unică; fie că este curaj sau bunătate, curaj sau înțelegere, fiecare persoană poate face diferența în viața altcuiva.

A Quiet Place Part II

A Quiet Place Part II este continuarea palpitantă a hitului horror original din 2018. Amplasat într-o lume post-apocaliptică, urmărește familia Abbott în timp ce încearcă cu curaj să găsească siguranță și refugiu de creaturile care îi vânează prin sunet.

Filmul continuă exact de unde a rămas primul: Evelyn (Emily Blunt), copiii ei Regan (Millicent Simmonds) și Marcus (Noah Jupe) și familia lor improvizată, Emmett (Cillian Murphy) trebuie să-și croiască drum printr-un peisaj schimbător al terorii.

Pe parcurs, ei întâlnesc noi prieteni, inamici și creaturi mai ucigă decât înainte. În timp ce încearcă să se salveze de la o moarte sigură la fiecare pas, Evelyn trebuie, de asemenea, să se confrunte cu propria ei traumă trecută, dacă își dorește vreo speranță de a supraviețui acestui coșmar.

Dune

Filmul Dune din 2021 este o adaptare a romanului științifico-fantastic clasic al lui Frank Herbert. Regizat de câștigătorul premiului Oscar Denis Villeneuve, filmul îi are în rolurile principale pe Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac și Josh Brolin.

În această poveste epică plasată într-un viitor îndepărtat pe o planetă deșertică numită Arrakis, Chalamet îl joacă pe Paul Atreides a cărui familie controlează accesul exclusiv la „condimentul”, o resursă neprețuită care oferă utilizatorilor săi abilități fizice și mentale îmbunătățite.

În timp ce puternica nobilime a lui Arrakis luptă pentru controlul „condimentului”, Paul se îmbarcă într-o odisee pentru a-și conduce poporul către libertate.

Pe parcurs, își descoperă propriile puteri și destin, în timp ce conduce omenirea către un viitor mai luminos.

Este o aventură plină de acțiune, plină de mașinațiuni politice și personaje complexe, care îi va lăsa pe spectatori captivați ore întregi.

The Card Counter

Filmul din 2021 The Card Counter îl urmărește pe William Tell, un fost jucător de noroc și veteran militar, care este determinat să învingă cazinourile la propriul lor joc.

După ani în care a jucat, Tell se trezește îndatorat. Își dă seama că singura lui cale de ieșire este să se întoarcă la rădăcini și să-și folosească abilitățile ca un numărător profesionist de cărți.

Cu ajutorul unui vechi prieten, pornește într-o călătorie spre Las Vegas, hotărât să înfrunte cele mai mari cazinouri și să facă destui bani pentru a-și plăti datoriile.

Pe parcurs o întâlnește pe Angela, un dealer începător de cazinou și devin rapid iubiți în timp ce lucrează împreună pentru a-și atinge scopul.

Pe lângă riscul de tot ceea ce are în încercarea de a câștiga mare la blackjack, Tell trebuie să se confrunte și cu adversari formidabili, cum ar fi agenții de securitate ai cazinoului, usurații și chiar colegii de noroc care încearcă să intre în acțiune.

Red Rocket

Red Rocket 2021 este o aventură SF captivantă care urmărește povestea lui Max (interpretat de Dylan O’Brien), un tânăr astronaut care este hotărât să salveze omenirea de la distrugere.

După ce a fost ales pentru o misiune îndrăzneață de a călători prin spațiu, Max trebuie să repornească o navă spațială dărâmată, cunoscută sub numele de Racheta Roșie, pentru a preveni calamitatea.

Pentru a-și îndeplini misiunea, el trebuie să se confrunte cu curaj împotriva forțelor extraterestre și să depășească șansele copleșitoare în această miză palpiantă din această călătorie mondială.

Această aventură palpitantă va duce telespectatorii într-o plimbare de neuitat în necunoscut și dincolo.

Pe parcurs, Max descoperă secrete ascunse despre sine și universul pe care îl locuiește; descoperind în cele din urmă că deține mai multă putere decât și-ar fi putut imagina.

Cu imagini uluitoare și o coloană sonoră captivantă, Red Rocket 2021 va transporta spectatorii într-o altă lume plină de pericol și emoție.

Petite Maman

Petite Maman este un film dramă francez din 2021 care spune povestea călătoriei unei tinere fete. Personajul principal, Nell, are opt ani când mama ei moare pe neașteptate.

Drept urmare, ea și tatăl ei sunt lăsați să se descurce singuri într-un oraș necunoscut. Când Nell dă peste o femeie misterioasă pe nume Petite Maman care locuiește în apropiere, ea descoperă că încă mai există magie în lume.

În următoarele câteva luni, prietenia lor înflorește și pornesc împreună într-o serie de aventuri. Pe parcurs, Nell învață despre viață și moarte și descoperă cât de puternică poate fi dragostea.

Povestea se concentrează pe teme ale durerii și vindecării, în timp ce Nell își trece prin emoții dificile, cum ar fi furia, tristețea, durerea și acceptarea după ce și-a pierdut mama.

*Lista a fost realizata dupa voturile si criteriile oferite de Rotten Tomatoes

Lasă un răspuns
You May Also Like