Google Drive, Docs și alte aplicații devin mult mai bune pe tabletele Android

Total
0
Shares
Google Drive, Docs și alte aplicații devin mult mai bune pe tabletele Android

Google aduce experiența desktop pentru aplicațiile sale principale Workspace pe tabletele Android, adăugând un aer de productivitate foarte necesar.

Modificările, care vin în urma anunțurilor făcute la I/O la începutul acestui an, vizează îmbunătățirea experienței de multitasking pe ecran divizat, după ce au pus bazele cu Android 12L.

Prima și cea mai importantă modificare este posibilitatea de a glisa și de a plasa imagini dintr-o aplicație care rulează într-o fereastră într-o altă aplicație care rulează cot la cot într-o a doua fereastră. Google spune că browserul Chrome și aplicațiile Workspace, cum ar fi Sheets, vor suporta trucul drag-and-drop pentru Docs și celulele din foile de calcul, printre alte servicii.

Imaginile stocate în aplicația Keep Notes pot fi, de asemenea, glisate și aruncate în alte aplicații, cum ar fi Gmail. Din materialele de presă împărtășite de Google, se pare că veți putea, de asemenea, să mutați un tabel din Sheets în Docs și să trageți și să aruncați o imagine dintr-un fișier Docs într-o celulă Sheets deschisă într-o altă fereastră.

Drive primește un plus de dragoste din partea celor de la Google. Atunci când serviciul de stocare în cloud este deschis într-o fereastră, utilizatorii pot apăsa pe meniul contextual al unui fișier pentru ca acesta să se deschidă într-o altă fereastră.

De exemplu, puteți vizualiza o fotografie sau un videoclip într-o altă fereastră, scutindu-vă de grija de a vă deplasa înainte și înapoi între fișierele Drive în aceeași fereastră.

Google Drive, Docs și alte aplicații devin mult mai bune pe tabletele Android

Google spune că acum puteți să vă ghiciți fără efort prin scurtături de bază pentru sarcini precum copierea, lipirea, selectarea, anularea și refacerea, atunci când tableta este conectată la o tastatură fizică. Compania spune că vă puteți aștepta ca aceste comenzi rapide de la tastatură să funcționeze în Drive, Docs și Slides.

Modificările menționate mai sus sunt destul de promițătoare. Chiar dacă sunt încă departe de a aduce experiența Android pe tabletă la paritate cu iPadOS, ele reprezintă totuși un bun început spre o experiență mai puțin frustrantă în ceea ce privește munca serioasă pe o tabletă Android.

Cu toate acestea, s-ar putea să trebuiască să aștepți puțin până când aceste caracteristici vor începe să funcționeze pe tableta ta Android. Google spune că actualizările Workspace centrate pe tabletă vor fi lansate în următoarele câteva săptămâni.

Din fericire, nu există nicio distincție între utilizatorii Workspace gratuit și cei plătiți, deoarece modificările vor fi implementate pentru fiecare utilizator cu un cont Google.

Din păcate, unul dintre cele mai puternice hack-uri de productivitate pe care utilizatorii Chrome îl doresc de mult timp – suportul pentru extensiile Chrome – nu este încă nicăieri la vedere.

Extensiile sunt o parte integrantă a fluxului de lucru zilnic și ar putea duce cu adevărat experiența de lucru pe o tabletă Android la un nivel cu totul nou. Deocamdată, însă, ele încă nu sunt aici.

Dar chiar și fără extensiile Chrome, actualizările pe care Google le lansează par foarte promițătoare. Experiența de utilizare a tabletelor Android are nevoie de mult timp de astfel de actualizări, așa că faptul că, în sfârșit, acestea sunt disponibile este un pas mare în direcția cea bună.

Lasă un răspuns
You May Also Like