Lucrul de acasă: Sfaturi și instrumente pentru a vă menține productiv

Total
0
Shares
Lucrul de acasă: Sfaturi și instrumente pentru a vă menține productiv

În contextul în care COVID-19, cunoscut și sub numele de Coronavirus, se răspândește în întreaga lume, tot mai multe întreprinderi le cer angajaților să lucreze de acasă.

Pentru milioanele de lucrători la distanță care se conectează de ani de zile din sufragerie, această solicitare nu reprezintă nicio schimbare. Cu toate acestea, dacă ești obișnuit să mergi la birou în fiecare zi, să fii brusc blocat în casă și să încerci să fii productiv acolo poate fi o provocare.

Există patru potențiale probleme legate de munca de acasă pe care nu le veți experimenta în persoană:

Distracții la domiciliu: Fie că este vorba de pisica care sare în poala ta, de copilul tău mic care țipă pentru atenție sau de partenerul tău care îți cere să îți iei doar un minut pentru a spăla rufele, oamenii și/sau animalele îți pot solicita atenția. Mediul din casa dumneavoastră ar putea fi și el o distragere a atenției, deoarece este plin de elemente precum televizorul, cămara cu gustări și consola de jocuri video.


Distracții pe calculator: Chiar și atunci când sunteți la birou, este o provocare să evitați să verificați rețelele de socializare sau să citiți titlurile de pe un site de știri. Acasă, fără ca nimeni să se uite peste umărul tău, este și mai tentant.


Izolarea: Când ești la birou, ai colegi cu care să vorbești pe tot parcursul zilei, dar acasă, te uiți la perete. Acest lucru devine destul de deprimant.


Lipsa de instrumente: La locul de muncă, este posibil să aveți un scaun de birou elegant, mai multe monitoare și o tastatură și un mouse bun. Dar poate că acasă, nu aveți toate acestea.
Sfaturi pentru lucrul la domiciliu


Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți față acestor probleme și să fiți cel mai bun.

  1. Instalați un software antidistracție. Este mult prea ușor, chiar și atunci când sunteți la serviciu, să verificați Twitter pentru a vedea ce ultimă indignare sau oroare se întâmplă în lume. Folosiți extensii de browser, cum ar fi Stay Focused, pentru a vă restricționa accesul la social media, știri și alte site-uri care vă absorb timpul în timpul zilei de lucru.
  2. Stabiliți legea cu familia / colegii de cameră: S-ar putea să trebuiască să practicați o dragoste dură, dar spuneți-le să știe că nu vă pot solicita deloc atenția în timpul zilei de lucru.
  3. Găsiți un spațiu dedicat pentru muncă. Situația ideală este să ai un birou acasă care este o cameră separată cu o ușă care se închide. Cu toate acestea, chiar dacă ai o garsonieră, probabil că poți găsi un colț pe care să-l desemnezi ca spațiu de lucru. Intrați în acest spațiu la ora de lucru și ieșiți când lucrați sau pentru pauze. Dacă este un birou, închideți ușa când sunteți în el și când plecați pentru o zi.
  4. Îmbrăcați-vă pentru muncă. Nu lucrați în pijamale. Pentru a intra în starea de spirit propice productivității, fă un duș, spală-te pe dinți și îmbracă-te în haine de lucru la fel cum ai face-o când te duci la birou.
  5. Începeți ziua cu o muncă ce necesită o gândire mai puțin creativă. Acasă sau, uneori, chiar și la birou, este greu să intri “în zonă” atunci când începi să lucrezi. Pentru mine, scrierea de articole sau realizarea de ediții de lungă durată necesită cel mai mult angajament, așa că îmi place să încep cu o muncă mai puțin creativă, cum ar fi aprobarea facturilor sau generarea de rapoarte.
  6. Păstrați un program stabilit. Pentru a menține un echilibru între muncă și viață personală, conectați-vă la ora la care ați fi ajuns la birou și deconectați-vă la ora la care ați fi plecat.
  7. Folosiți videoconferințele mai degrabă decât apelurile telefonice pentru întâlniri. Este important să vedeți și să fiți văzut atunci când nu sunteți la serviciu, așa că țineți camera web pornită și cereți-le colegilor să facă același lucru pentru întâlniri.
  8. Anunțați colegii când vă conectați / deconectați pentru o perioadă lungă de timp. Dacă echipa dvs. utilizează o aplicație de mesagerie instantanee, cum ar fi Slack, pentru a comunica, este posibil ca oamenii, inclusiv șeful dvs., să se aștepte la un răspuns imediat atunci când vă trimit un mesaj.
  9. Dacă veți fi la prânz timp de o oră sau vă veți deconecta pentru o zi, este o bună practică să postați ceva în chat pentru a-i anunța pe oameni că nu veți fi prin preajmă.

Nu trebuie să le spuneți tuturor când faceți o pauză la baie sau când luați un suc din frigider. De asemenea, este o bună practică să vă anunțați echipa atunci când vă conectați dimineața, pentru ca aceasta să știe că sunteți disponibil.

Lasă un răspuns
You May Also Like