Pixel 6a nu este perfect, dar îl iubesc pentru un motiv important

Total
0
Shares
Pixel 6a nu este perfect, dar îl iubesc pentru un motiv important

Google Pixel 6a este în sfârșit aici. Precomenzile sunt deschise, vânzările obișnuite încep pe 28 iulie, iar recenziile pentru telefon sunt acum live. Aceasta include recenzia mea Pixel 6a, pe care am folosit-o pentru a lăuda (în mare parte) telefonul.

Sunt destul de multe lucruri pe care Pixel 6a le face bine. Noul design este izbitor, chipset-ul Tensor de la Google permite o putere semnificativ mai mare decât în generațiile anterioare, camerele foto sunt o plăcere de utilizat, iar experiența software Android 12 este la fel de remarcabilă cum te-ai aștepta de la Google.

Dar niciunul dintre acestea nu se evidențiază ca fiind lucrul meu preferat la Pixel 6a. Oricât de mult aș aprecia performanța sa de nivel de navă amiral și camerele sale fiabile, ceea ce m-a îndrăgostit cel mai mult la 6a este, recunosc, destul de plictisitor:

Este modul în care se simte telefonul. Într-o lume a smartphone-urilor din ce în ce mai mari de la Apple, Samsung și chiar de la Google însuși, Pixel 6a merge în direcția opusă, cu un factor de formă mic și ușor pe care îl ador absolut.

Pixel 6 și Pixel 6 Pro de anul trecut au fost smartphone-uri incredibile atunci când au fost lansate în octombrie 2021 și rămân două dintre cele mai bune telefoane pentru 2022. Dar, în timp ce Google a făcut salturi uriașe în tehnologia chipseturilor, a senzorilor de cameră și a trasat un limbaj de design unic, a făcut toate acestea în detrimentul portabilității. Cu alte cuvinte, Pixel 6 și Pixel 6 Pro sunt ambele smartphone-uri mari.

Pixel 6 de bază este mai înalt și mai greu decât Galaxy S22+ și iPhone 13 Pro, în timp ce Pixel 6 Pro are aproximativ aceeași înălțime și este aproape la fel de greu ca Galaxy S22 Ultra (unul dintre cele mai mari telefoane disponibile în prezent).

Aceasta a fost o veste grozavă pentru persoanele care preferă telefoanele mari, dar pentru cineva ca mine, căruia îi este dor de zilele telefoanelor mici, este o schimbare care nu mi-a convenit niciodată – mai ales că Pixel 6 și 6 Pro au înlocuit Pixel 5, care avea dimensiuni perfecte.

Dar Pixel 6a rezolvă complet acest lucru. Alături de Pixel 6 și Pixel 6 Pro, diferența de mărime a lui Pixel 6a nu pare imediat atât de impresionantă, dar este absolut. Puteți vedea acest lucru imediat doar uitându-vă la dimensiunile telefoanelor.

Pixel 6a are o înălțime de 152 mm, Pixel 6 are peste 158 mm, iar Pixel 6 Pro are o înălțime de aproape 164 mm. Diferența de greutate este și mai substanțială, Pixel 6a cântărind 178 g, Pixel 6 207 g, iar Pixel 6 Pro 210 g.

După ce am petrecut peste două săptămâni cu Pixel 6a, mă face incredibil de fericit să raportez că aceste cifre mai mici fac o mare diferență în utilizarea zilnică. 6a se simte vizibil mai ușor, mai mic și mai compact decât Pixel 6 și 6 Pro.

Este la fel de mic ca Pixel 5? Nu, dar este cât de aproape a ajuns Google să facă un telefon mic de atunci. Și chiar și acum că recenzia mea pentru Pixel 6a este publicată și nu trebuie să continui să îl folosesc, aleg să o fac oricum.

Atât Pixel 6, cât și Pixel 6 Pro au ecrane mai frumoase, camere mai capabile, o autonomie mai mare a bateriei și încărcare wireless – una dintre cele mai enervante caracteristici lipsă de pe 6a. Chiar și așa, mă trezesc în continuare că prefer Pixel 6a în locul lor.

O diferență de câțiva milimetri sau câteva grame nu pare o afacere atât de mare, dar atunci când îți dorești un telefon pe care să îl poți folosi cu ușurință cu o singură mână, să îl poți sprijini pe degetul mic fără nicio oboseală sau să îl poți strecura cu ușurință într-un buzunar strâmt, acestea contează mai mult decât ai crede – și toate acestea sunt domenii în care Pixel 6a devine o alegere mult mai bună decât frații săi mai scumpi.

În utilizarea mea normală, există o mulțime de scenarii în care acest lucru contează. Când sunt la cumpărături, împingând un coș de cumpărături într-o mână și folosind telefonul în cealaltă, Pixel 6a este mult mai ușor de gestionat.

Când stau întins în pat și finalizez câteva sesiuni Duolingo de noapte târziu, Pixel 6a este mult mai puțin probabil să îmi cadă în față decât 6 sau 6 Pro. Iar când voi pleca luna viitoare în câteva călătorii legate de muncă, aș prefera să mă descurc cu Pixel 6a decât cu un telefon mai mare și mai greu în timp ce sar între diferite metrouri din New York.

Oricât de mult îmi place cum se simte Pixel 6a, recunosc pe deplin că sunt multe lucruri la el pe care aș fi preferat să fie diferite. Mi-aș fi dorit ca ecranul să aibă cel puțin 90 Hz, autonomia bateriei este doar adecvată în cel mai bun caz, iar lipsa încărcării wireless este o durere obișnuită cu care trebuie să mă confrunt.

Aceste neplăceri s-ar putea să se adune în cele din urmă și să mă facă să mă întorc la Pixel 6, dar, cel puțin în acest moment, designul compact al Pixel 6a îl menține în rotația mea.

De asemenea, sper că acesta este un semn că Google ar putea reveni la rădăcinile sale de telefoane mici cu Pixel 7 mai târziu în acest an.

Mă aștept pe deplin ca Pixel 7 Pro să fie un dispozitiv mare și bestial care să provoace Galaxy S23 Ultra și iPhone 14 Pro Max.

Dar, dacă Pixel 7 poate renunța la o parte din înălțimea și greutatea lui Pixel 6 – și să livreze din nou un Pixel emblematic într-un corp de fapt mic – voi fi peste lună.

Lasă un răspuns
You May Also Like