The Godfather – O Sinteză de Film:Nasul din 1972

Total
0
Shares
Nasul - O Sinteză The Godfather din 1972

O capodoperă a cinematografiei, Nasul din 1972, păstrează încă secretul și fascinația sa dupa aproape un secol.

Bazat pe romanul The Godfather al lui Mario Puzo, regizat de Francis Ford Coppola și cu un ansamblu de actori remarcabili, Nasul este o sinteză deja legendară a unei reale familii de mafioți din Sicilia.

Aceasta sinteza oferă o revizuire a personajelor și actorilor implicați, a scenelor centrale și a jocurilor de putere din filmul Nasul, precum si concluziile finale.

Personaje și Actori The Godfather

Nasul este un film clasic iconic și un film de referință în cultura pop. Acesta a fost regizat de Francis Ford Coppola.

Nasul este un remake al filmului din 1972, The Godfather, care a devenit rapid unul dintre cele mai bine vândute filme din toate timpurile.

Acest film schimbă major perspectivea asupra gangsterilor și pune accentul pe profundele relații familiale și morale comune în societatea italiană.

Nasul îi prezintă pe Michael Corleone (Al Pacino), fiul lui Don Vito Corleone (Marlon Brando), care devine capul familiei Corleone după moartea tatălui său.

Încercând să se distanțeze de trecutul său, Michael se implică în afaceri ilegale, și își asumă responsabilitatea de a consolida puterea familiei sale și de a se proteja de forțele inamice.

De asemenea, el se confruntă cu drama sa familială în care se află, astfel încât conflictul său moral este un element central al acestui film.

Deși Michael este protagonistul acestui film, Don Vito Corleone și primii lui fii, Sonny și Fredo, sunt personaje cheie care influențează mai multe scene și trăiri din acest film.

Acest lucru face ca Nasul să devină o sinteză a adevărului despre o familie italiană dedicată mafiei și un film clasic de referință în cultura pop.

Vito Corleone

Vito Corleone a fost unul dintre cei mai mari personaje din ‘Nasul’, o adaptare a clasicului film ‘The Godfather’ din 1972. Interpretat magistral de actorul Marlon Brando, Vito Corleone reprezintă un simbol al puterii, abilităţii de a conduce şi bunăvoinţei.

Corleone a fost un lider puternic, învins când au fost luate în considerare interesele sale personale, dar a făcut-o mereu ţinându-se de cuvânt. Faimosul lui replică „Voi ceri, dar nu veţi primi” arată încrederea pe care se bazează familia lui, ceea ce îl transformă într-un personaj remarcabil.

Peste tot unde a mers, Vito Corleone a adus un sentiment de autoritate, încredere şi integritate.

Michael Corleone

Personajul lui Michael Corleone din filmul Nasul din 1972 este produsul unei combinații de forțe pe care producătorii au făcut-o ca o magie.

Michael, interpretat de Al Pacino, este prezentat ca fiind un tată protector și o persoană a cărei ambiție este să vadă imperiul și puterea familiei sale crește.

Acest sentiment de ambiție și responsabilitate se reflectă în rolul său de lider al familiei, care se joacă cu o adevărată măiestrie și forță în cadrul filmului Nasul.

Michael Corleone este prezentat ca un personaj complex, care poate fi, la fel de bine, un om hotărât, chibzuit și moral, cât și un om rău, violent și impulsiv.

Acest contrast, împreună cu conținutul profund, face ca Michael Corleone să fie considerat drept unul dintre personajele centrale ale filmului Nasul care contribuie, de asemenea, la prodigiosul succes al marelui The Godfather din 1972.

Kay Adams

Kay Adams a jucat un rol important în Nasul, o sinteză a succesului epic din 1972 al lui The Godfather.

Ea a jucat rolul lui Kaya Corleone, logodnica lui Michael Corleone, și a avut un rol important în final pentru a ajuta la eliberarea sa.

Kay Adams a plăcut publicului internațional și a devenit o legendă a lui The Godfather. În film, Kay a avut ochiul asupra lui Michael și încerca să-l convingă să se retragă din afacerile de familie, iar scena sa finală a fost un moment dramatic și emotionant.

Kay a fost un personaj integral care a contribuit la întregul final al filmului și a fost un element esențial al stilului unui The Godfather.

Tom Hagen

Tom Hagen, personajul interpretat de Robert Duvall în Nasul, este unul dintre cei mai memorabili oameni din The Godfather.

El este consiglierele lui Don Corleone, și joacă un rol esențial în viața familiei Corleone, căutând sfaturi și oferind exemple de profesionalism.

Tom este un mediator și un negociator priceput, care știe să abordeze fiecare situație cu fermitate și măiestrie.

El joacă un rol de bază în rezolvarea conflictelor și împăciuirea fraților Corleone. Personajul său aduce un profund simț al echilibrului în familie, și este un exemplu de neprețuit pentru ceilalți membri ai familiei.

Comenzi ale lui Vito și Concluzii

Nasul, filmul regizat de Francis Ford Coppola din 1972, este un remake al celebrului film The Godfather din anul același, și este considerat unul dintre cele mai bune filme italiene de toate timpurile.

Acest film, care se desfășoară în anul 1945, prezintă povestea clanului Corleone și a lui Vito Corleone (Marlon Brando), un cap al familiei mafiotilor italieni.

Pe parcursul filmului sunt prezentate numeroase comenzi și decizii luate de Vito pentru a proteja familia sa și a-și îndeplini scopurile.

Acestea includ: interzicerea unui anumit gangster să se apropie de casa lui Vito, urmărirea unui jucător de baseball, asigurarea unui cazier curat pentru un politician, manipularea unei clauze a unei licitații, prevenirea unei răzbunări a unei familii rivale.

De asemenea, Vito are grijă să se asigure că fiul său Michael (Al Pacino) este de acord cu deciziile și acțiunile lui. Michael, în cele din urmă, se hotărăște să nu respecte sugestiile lui Vito, rezolvându-și propriile probleme.

Acest lucru este folosit ca un simbol al înclinării spre onoare și independență a lui Michael față de Vito. Acțiunile și deciziile lui Vito și ale lui Michael sunt vital importanțe pentru înțelegerea mai bună a relației lor și a modului în care familia Corleone a supraviețuit de-a lungul anilor.

Comanda I – Să se vândă drogurile

Filmul Nasul, lansat în 1972, prezintă o poveste foarte asemănătoare cu cea din celebrul The Godfather. În prima comandă a lui Don Corleone, el cere ca drogurile să fie vândute.

Acest lucru a fost în special relavant în contextul anilor ’70, când războiul drogurilor a fost la apogeu.

Pentru a respecta comanda lui Don Corleone, Nasul a construit un imperiu de droguri, creând o rețea de vânzători și cumpărători în New York și provinciile împrejurimare.

Acesta a condus la un raport de forță în care Don Corleone a devenit ‘nasul’ și unul dintre cei mai puternici oameni din lumea drogurilor.

Comanda a II-a – Să intervină în favoarea lui Johnny Fontane

În ‘The Godfather’, Comanda a II-a implică interventia lui Don Corleone pentru realizarea unei cereri speciale – să intervină în favoarea lui Johnny Fontane, un fost amic și cântăreț pe care îl putem vedea în scena muzicală din începutul filmului.

Don Corleone îi cere lui Jack Woltz, un producător de film care a refuzat cererea lui Fontane de a obține un rol principal, să-i ofere rolul. Woltz refuză inițial, dar este în cele din urmă forțat să se conformeze.

În acest moment, Comanda a II-a încorporează aspectul implicit al puterii lui Don Corleone. El se folosește de relațiile sale și influența sa în industria filmului pentru a obține ceea ce își dorea Johnny Fontane.

Acest moment important din ‘The Godfather’ oferă o privire în modul în care opera lui Don Corleone se manifestă în film.

Comanda a III-a – Să-l omoare pe Emilio Barzini și să se mențină pacea

Comanda a III-a din Nasul comunicată de Don Corleone lui Michael, pentru a-l ucide pe Emilio Barzini și pentru a consolida pacea între familiile Corleone și Tattaglia, este una dintre cele mai memorabile scene din The Godfather din 1972.

Această scene prezintă impactul înaltului risc asumat de Don Corleone și decizia sa dificilă de a-l elimina pe Emilio Barzini, dar astfel puterea familiei sale să devină mai puternică și mai respectată.

Acest act inițial a actionat ca un semnal pentru celelalte familii de a cedeaza și a păstra pacea între ei.

Această scenă este doar unul dintre numeroasele momente memorabile din Nasul și a rămas unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți filme de toate timpurile.

Jocul de Putere dintre Familiile Corleone si Barzini

Filmul Nasul (1972), regizat de Francis Ford Coppola, este o capodoperă modernă, o adaptare a romanului The Godfather de Mario Puzo.

Acest film prezintă războiul de putere dintre familiile Corleone și Barzini. Surprinde perfect lumea infracțiunii din anii ’70, unde se revoltau marile organizații mafiotice și se luptau pentru controlul și dominația asupra zonei deseminate.

Totul începe în timpul banchetei de naștere a fiului lui Don Corleone, șeful familiei mafiote Corleone. Don Corleone, cunoscut în lumea infracțiunii ca ‘Nasul’, este o persoană foarte respectată și respectată în lumea mafiei și are o influență puternică în comunitățile mafiote.

Acesta este cunoscut pentru fidesa față de prieteni și față de familia sa, făcându-se respectat de cei din interiorul și din afara lumii mafiotice.

În timpul banchetei, Don Corleone face un pact cu Don Barzini, șeful unei alte familii mafiotice, inițial în interesul familiei sale.

Acest acord este considerat o zonă de neînțeles și de încălcare de către alte familii mafiotice și, ca rezultat, Don Corleone și familia sa sunt atacați.

Acest lucru provoacă o război între familiile Corleone și Barzini, război care pune în evidență forța și inteligența lui Don Corleone și a echipei sale.

În cele din urmă, familia Corleone câștigă războiul și se dovedește a fi cea mai puternică și mai respectată familie mafiotă din regiune.

Don Corleone devine unul dintre cei mai puternici și mai respectați lideri din lumea mafiotă, câștigând titlul de ‘Nasul’.

Acest film prezintă o poveste adevărată despre putere și respect și despre cum se poate obține prin loialitate și curaj.

Finalul Filmului Nasul

Finalul filmului Nasul din 1972 este unul dintre cele mai memorabile finale din cinematografie. În ultimul sfert al filmului, Michael Corleone (interpretat de Al Pacino) devine liderul familiei Corleone și se transformă în Nasul.

Uciderea lui Sollozzo și a policistului McCluskey îi consolidează poziția și acceptarea de către ceilalți membri ai familiei.

În mod ironic, Michael devine Nasul fără a ucide Donul Vito Corleone, tatăl lui, care este interpretat de Marlon Brando.

La finalul filmului, scenele sunt extrem de emoționale, în care Vito Corleone este filmat ca înger păzitor asupra fiului său, Michael.

Michael se așază la masa de prânz și în modul său tacit devine șeful familiei Corleone. Ușa se închide și filmul se sfârșește.

Finalul acestui film clasic a lăsat o înțelegere fermă și directă a lumii ilegale în care se mișcă familia Corleone.

În ciuda lipsei de violență, finalul filmului își atinge scopul și face ca spectatorii să simtă că Michael a devenit cu adevărat Nasul.

Lasă un răspuns
You May Also Like