Cum sa demisionezi civilizat?

Total
0
Shares
Cum sa demisionezi civilizat?

Poate parea un pleonasm, insa, te asigur ca nu este. Si asta pentru ca a demisiona civilizat nu este intotdeauna la indemana oricui. Nu de putine ori, in mintea demisionarului se zbat cuvinte, fraze, trairi care simt nevoia de a fi exprimate. Din pacate, nu intotdeauna in cel mai diplomat mod. Cine castiga intr-un scenariu ca acesta? In niciun caz cel care demisioneaza.

De ce este atat de important sa demisionezi in mod civilizat? Simplu: pentru ca o vorba din popor spune ca intotdeauna este bine sa lasi loc de buna ziua.

Ce vrea sa insemne lucrul asta in situatia noastra? Inseamna ca la un moment dat exista posibilitatea de a dori sa te reangajezi in compania de la care ai plecat. Sau mai poate sa insemne ca intr-un anumit punct al carierei tale este mai mult decat o simpla posibilitate sa te intersectezi cu fosti sefi, colegi.

Asta ca nu mai amintim de regulile unei comunicari care include termeni precum diplomatia, bunul simt, simtul masurii.

Cum demisionezi civilizat? Cum spui ‘la revedere’ intr-un mod cat mai civilizat unui loc de munca?

  • Pentru a reusi lucrul acesta, trebuie sa incerci ca in deloc usorul moment al demisionarii sa faci abstractie de gandurile mai putin pasnice care iti pot da tarcoale Ii spun eu, ii arat eu. Gandeste totul la rece si abtine-te de la gesturi pe care le vei regreta mai tarziu.
  • Nu iti anunta plecarea cu surle si trambite. Dupa ce toate formalitatile demisionarii s-au incheiat, nu face din lucrul asta subiectul unei barfe. Cel putin, nu a unei barfe cu fostii colegi.
  • Comunica dorinta de a demisiona printr-o cerere. Scrisa. Clara, concisa. Semnata. Care sa ajunga pe masa sefului tau.
  • Nu intra in amanunte. Exprima-ti dorinta de a demisiona fara a face din lucrul asta o tragedie. Nu arunca acuze. Nu te victimiza. Nu pomeni despre viitorul tau loc de munca.
  • Aminteste rolul pe care l-ai avut in firma. Fara exagerari.
  • Arata-ti respectul, aprecierea fata de colaborarea care v-a legat.
  • Nu regreta. Sau nu lasa sa se vada. Nu ajuta la nimic. La nimic bun.

Mult succes!

Lasă un răspuns
You May Also Like